MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak gazetecilerle bir araya geldi. Mehmet Taytak, gündeme dair basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak gazetecilerle bir araya geldi. Mehmet Taytak gündeme dair basın açıklaması yaptı.

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

"Değerli basın mensubu kardeşlerim, ülkemizin ve dünyamızın bugünlerde  içinden geçtiği olağanüstü şartlarda yaptığınız mesleğin kutsallığı her gün daha net ortaya çıkmaktadır.


Bütün dünyayı esir alan coronavirüs salgını, savaş tehditleri, göç dalgası, enerji savaşları, emperyalizmin dünyaya dayattığı sosyal baskılar gibi pek çok meselede gazetecilik, toplumun doğru haber alması, bilinç kazanması ve gerçeklere göre hareket etmesi açısından çok büyük önem arz etmektedir.

Ülkemizde de özellikle sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan ve milli güvenlik sorunu haline gelmiş olan algı operasyonları ve yalan haber furyasının milletimizi zehirlemeye çalıştığı ortadadır.

Yıllardır bildiğimiz ve  satılık kalemler diye ifade ettiğimiz ve geçtiğimiz haftalarda belgeleriyle ortaya çıkan devletimize ve milletimize düşman yabancı kuruluşlarca fonlanan bazı medya organlarının ve yazarlarının milletimize ve devletimize karşı nasıl bir ihanetin içinde olduğunu hepimiz görüyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Chrest Foundation Vakfı, 140Journos, Medyascope, Serbestiyet ve T24 gibi emperyalizmin uşağı medya kuruluşlarına yüzbinlerce dolar hibe vermiştir. Kalemlerini satan bu yapının, gazetecilik gibi kutsal bir mesleğin itibarını kirletmesi hepimizi derinden yaralamıştır.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bu foncu medyaları savunmaya geçen, aklama yarışına girenlerin kim olduklarına bakınca da bu ihanet sarmalı iyice gün yüzüne çıkmaktadır.

Yangınlarda yaşatılan bilgi kirliliği, göç ve Suriyeliler konusunda bir anda toplumda infial yaratması planlanan karşı kampanya, Konya'da katliama dönüşen aile husumetini Türk-Kürt kavgası haline getirme çabaları, Başka ülkelerden yardım isterken kendi devletimizi aciz bir durumda gösterme gayretleriyle, fonlanan medya ve muhalefet, sistematik algı çalışmalarıyla umutsuz, hayalsiz bir toplum, çevresinde olup bitene de başını kaldıramayan bir ülke inşa etmeye çalışıyor.

Muhalefeti kara propaganda ile karıştıran, bu devlet hariç, bu milletin iradesi hariç her iradeye razı olan, boyun eğen, emir alan bu organizasyon, kirli ve fonlu medya ile bu kutsal mesleği de kirletmeye çalışmaktadır.

Bu alanı temiz tutmak hepimizin boynumuzun borcudur. Doğruya erişmek hepimizin hakkıdır. Doğruyu anlatmak da basının en önemli görevidir.

Onuruyla, gururuyla, vatan sevgisiyle, millet ve toplum bilinciyle görevini yapan, bulunduğu şehirlerin, yaşadıkları ilçelerin her sorununu kendi sorunu görüp onun çözümünü iyi bir niyetle amaçlayan, Afyonkarahisarımızı daha iyi bir şehir haline nasıl getirebiliriz diye düşünen, sorumluluk duygusu ile hareket ederek, toplumun haber alma hakkını karşılamak için her koşulda fedakârca çalışan siz ve tüm basın mensuplarımızın sadece bir gün değil her gün kıymet görmesi gerektiğine inanarak çalışmalarınızda başarılar diliyorum."