Afyonspor pazar günü itibariyle Serikspor maçı ile 2 yarıya başladı. Maddi kriz nedeniyle birçok oyuncusunu kaybeden Afyonspor, altyapıdan yetişen oyuncular takviyeli kadrosuyla bu maça çıktı.

Transfer edilen futbolculardan kaleci Boran'ın, Samet'in, Anıl'ın, Batuhan'ın,Tanju'nun, Koray'ın, M.Emin'in ve bunlarla beraber birkaç futbolcunun daha kaldığını gördük. Diğer futbolcular alacakları ödenmediği için TFF'ye başvurarak sözleşmeleri tek taraflı fesh ettiler ve kulüpten ayrıldılar.

Kulüpte ödeme sorunu hala devam ediyor. Başkan Erkan Çelik hafta içi 7 milyon TL ödeneceğini ifade etmesine rağmen herhangi bir ödeme yapılmadığını gördük. Gençler fedakarca oynuyorlar tabii kapasiteleri belli.

Bu ligde tutunabilmek, iyi işler yapabilmek için elinizde ciddi anlamda bir kadro olması gerekiyor. Sezon başı aslında iyi bir kadro kurulmuştu lakin alacak sorunu bu takımı dağılma noktasına getirdi. Şu anda ilk yarı itibariyle neredeyse hiç süre almamış oyuncular oynuyor özveriyle oynuyorlar. Biz paramızı alamadık oynamayacağız demiyorlar hepsini teker teker tebrik ediyorum özverilerinden dolayı alınlarından öpüyorum.

Maç sonu, Başkan Erkan Çelik'e ödemelerin yapılmadığı noktasında çok büyük tepki vardı. Haklılar açıkçası, aylardır şu gün bugün ödeme yapılacak diye diye nihayet 15 Ocak'a kadar geldik artık bu hafta bu ödemelerin yapılıp gençlere maddi anlamda bir nefes aldırmaları gerekiyor. Bu takımda kimse babasının hayrına oynamaz. Futbolcular ekmek parası için bu işle iştigal ediyorlar ödemelerini yapmayan kulüpte ne işleri var elbette ki böyle düşünürler.

Maç içinde de özellikle Kuzey Kale tribünü tarafından yönetime ciddi tepkiler oldu. Tepkiyi anlayabiliriz ama senin takımın 1-0 öndeyken bu tepkiler doğru değil. Sahadaki futbolcuların konsantrasyonunu da etkiliyor.

Yönetim her ne kadar hatalı da olsa tribünlerden yönetime bela okumak olacak iş değil. Yönetim istifa dersin anlarız ama kalkıp da bela okumak olacak bir durum değil açıkçası. Taraftarlar birçok konuda kızgın anlayabiliyoruz Bu takım zaten birkaç senedir yönetim krizleri yaşıyor. Yaz döneminde Erkan Çelik başkanlığındaki yönetim biraz da lütfen aldılar bu takımı. Şimdi onlar bıraktığında bu takımı alacak bir yönetim olduğunu düşünmüyorum. Varsa talipliler çıkıp kendilerini ifade etmeliler. Ondan dolayı takıma zarar verecek kötü tezahüratlardan, taraftarların uzak durmasını bekliyoruz.

Yönetim de artık taşları yerine oturtmalı, acil olarak oyuncuların ve çalışanların ödemelerini yapmalı, maddi anlamda bir rahatlık sağlamalı. Ara transfer dönemindeyiz şu anki mevcut kadroyla bu işin sürdürülebilirliği yok bir an önce en az direk 11 oynayabilecek 5 oyuncu transfer edilmeli ve bu sezon kötü rüya görmeden tamamlanmalı. Diğer türlü evimizde son sıralarda bulunan Serikspor'a kaybettiğimiz maç bir sonraki kayıpların habercisi.

Takıma iyi bir stoper, on numara oynayabilecek bir oyuncu, mutlaka bir sağ bek ve kanat oyuncusuyla santrafor gerekiyor. Serik maçında çözemediğim oyunculardan biri Emre Dayan'dı. Emre sen Fenerbahçe'ye karşı İstanbul'da çok iyi bir maç çıkarmış bir oyuncusun hakeza o sezon diğer maçlarda da öyleydi. Lakin seni şimdi tanıyamıyorum, bir futbolcu bu kadar geriye mi gider yani kendini geliştirmek yerine futbolunu çok çok geriletmişsin bir an önce kendini toparlaman ve eski formuna kavuşman gerekiyor. Serik maçı kritiği veya eleştirisi yapmayacağız çok fazla konuşulacak bir durum yok.

Kötü oynanılan bir maçta, hasbelkader 1-0 öne geçtikten sonra ya orta sahayı daha kalabalık tutarak veyahut stoperleri üçleyerek daha iyi bir savunma yapılabilirdi bu durumda da 3 puan veya en kötü ihtimalle bir puan kazanılabilirdi.

İsmail Hoca'nın değişikliklerde biraz geç kaldığını düşünüyorum özellikle Emre ve bazı oyuncuların daha erken alınıp daha dinç oyuncuların oyuna dahil edilerek takıma dinamizm kazandırmaları gerekirdi. Neyse bu maçtan dersler çıkaralım sonra ki maçlarda daha iyi performans gösterilmesini teknik heyetten ve oyunculardan bekliyoruz.

Aynı zamanda şunu da hatırlatmak isterim, maç oynanırken özellikle protokol tarafındaki seyircilerden aşağı İsmail Aladaş'a müdahale edilmesini doğru bulmadım. O da gayri ihtiyari cevap vermek durumunda kalabiliyor, bu hem teknik heyeti, yedek kulübesini ve takımı olumsuz etkileyebilecek bir durum. Eleştirilerimizi doğru zamanda yapalım ve maç oynanırken oyunun gidişatına müdahale edilecek şekilde eleştiri ve tepkilerde bulunmayalım.

Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Serikspor maçı için de oyuncuların canları sağolsun diyoruz..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu