TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA İLK: DORİTOSLU KEBAP VE BORUDA SUCUK KEBAP

Lezzet duraklarında, Gazlıgöl girişinde Afyon Eskişehir karayolu üzerinde Ercan ve Şakir Çaltepe  Kardeşler tesislerinde ilkleri gerçekleştirdik.

İlk olarak Şakir usta ile, baharatlı cipsle (Doritos) kebap uygulaması yaptık.  Şakir usta cipsleri robottan geçirdikten sonra hazırlamış olduğu kebaplık ete itinalı bir şekilde cipsleri yerleştirdi. Cipsler zırhla işlem de görebiliyor. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra servise hazır hale geldi.

Doritoslu Adana kebap kebap nasıl yapılıyor?..

 

İkinci olarak da, yine bir ilk olarak şiş yerine boruda sucuk kebap uygulaması yapıldı. Steril hale getirilmiş olan boruya, kebaplık et malzemesine sucuk baharatı katılarak, boruya itinalı bir şekilde yerleştirildi. Sucuk kebap da yaklaşık 10 dakika piştikten sonra, servise hazır hale geldi. Daha sonra sunuma geçildi.  Kebapların olmazsa olmazı; acı  kırmızı biber, yeşillik, ezme ve diğer garnitürlerle birlikte servis edildi. İşin en güzel kısmı tabii ki tadımında. Önce doritoslu kebabı test ettik. Kebapla cips iç içe geçmiş güzel bir kıvam almış ve ağzınıza aldığınızda o çıtır çıtır tadı alıyorsunuz, ağzınızda güzel bir şekilde dağılıyor. Yoğunluk kıvam on  numara olmuş, cips tadı kebap tadıyla birleşmiş farklı güzel bir aroma veriyor ağzınıza.

Sucuk kebap testine geçtik akabinde. Boruda piştiği için diğer şişteki kebaba göre daha kalın sucuk kebap. Ağzınıza aldığınızda çok yoğunluğa kaçmadan sucuğun tadını alıyorsunuz, sucuk kebap şahsen benim favorilerim arasında yer alır. Sizlere de tavsiye ederim. Bu eşsiz tatları mutlaka lezzet testinden geçirmenizi öneririm.  Şöyle pidenin arasına yerleştirdiğinizde ayrı bir nefaseti oluyor. Yanında yayık ayran veya şişede bir ayranla çok daha güzelleşiyor.

Boruda sucuk kebap nasıl yapılıyor?..

 

Ercan ve Şakir  Çaltepe  Kardeşler tesislerinde, bu kebapların yanı sıra diğer kebap çeşitlerini de bulabilirsiniz. Adana, Urfa kebap, karışık ızgara, beyti kebap, ciğer şiş, ayrıca pide çeşitleri (kıymalı sebzeli,kaşarlı, kuşbaşılı gibi..) mevcuttur. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak size servis ediliyor. Pidenin tadı sıcak olarak soğumadan yenmesinde. Ayrıca Kayıhan beldemize mahsus Kayıhan pidesini de burada yiyebilirsiniz. Onun da çok farklı bir tadı var tecrübe etmenizi öneririm.

Ercan ve Şakir  Çaltepe  Kardeşler tesisleri yazımın başında da belirttiğim gibi, Afyonkarahisar  Eskişehir karayolu 20.km de. Gazlıgöl kavşağnın Afyonkarahisar istikametinden giderken hemen sağında. Fiyatlar da çok uygun, tesis deyince aklınıza yüksek fiyatlar gelmesin. Normal restaurant da ne kadara yiyorsanız, burada da o şekilde belki daha uygun. İletişim için 0544 872 68 67 arayabilirsiniz.

 

Lokman ÖZKUL

Gurme-Yazar

[email protected]