Afyonspor, Erkan Çelik başkanlığındaki yeni yönetimin oluşması ile hızlı girdi ve transferleri art arda yapmaya başladı. Öncelikle genç oyuncular alındı, kaleci Ramazan ve golcü Ergin Keleş de kadroya dahil edilen tecrübeli oyuncular.

Transferler devam ediyor, dün yönetici Ömer Topçu bey ile olan mülakatımızda, bugüne (Perşembe) dikkat çekerek, 4 bomba transfer açıklayacağız dedi. İsim belirtmeden bu transferlerin, birinin 10 numara pozisyonunda olduğunu, birinin stoper, bir santrafor ve diğerinin de kanat oyuncusu olduğu, bunların Süper Lig’den, şampiyonluk yaşamış bir takımdan, 3.Lig gol kralı ve son oyuncunun da, Almanya’dan gurbetçi genç bir yıldız adayı olduğunu ifade etti. Ayrıca Ömer bey, Belçika’dan bir oyuncu getirildiğini, her konuda anlaşıldığını, oyuncunun aklının çelinerek havaalanından Erzincan’a götürüldüğünü belirtti. Transfer piyasasında liyakatsiz menajerler kulüpleri birbirine düşürmeye çalışıyor. Bazı menajerler kendi alacağı para daha çok olsun diye, anlaşılmış oyuncuları bile diğer takımlara önererek işleri bozuyorlar. Bu bütün liglerde yaşanıyor. Aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi olan Ömer bey’e bu sezon yönetim olarak hedefiniz ne diye, sorduğumda tak kelimeyle cevap verdi: ŞAMPİYONLUK..

Ömer bey hedef güzel de, realist olarak olaya bakmak gerekirse, birçok takım gurupta şampiyonluğa oynayacak, hedef şampiyonluk demek güzel lakin realist yaklaşım da ne dersiniz dediğimde, özellikle bugün açılanacak oyuncuların takıma daha çok kalite getireceğini, elbette ki diğer oyunculara da güvendiklerini  ama son  transferlerle şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşacağını ifade etti. Beşiktaş kongre üyesi olan Ömer bey, Beşiktaş’ın gençlerinden de transfer yapılacağını hatta Avrupa Kupası maçında Tiran’a gol atan Semih’in de listede olduğunu, bu oyuncuların A takıma alınarak ve Ümraniyespor’un da  pilot takım yapılarak bu oyuncuların o tarafa kaydırılacak olması nedeni ile bu transferlerin gerçekleşemeyeceğini belirtti.

Yönetim üzerine düşeni yapıyor, transferler ardı ardına geldi mevcut kadroda; Eray Akar, Mustafa Özbay, Emre Dayan, İsmail Hakkı, Furkan şahin gibi.. genç oyuncular vardı, yeni transferler takıma ivme katacaklar düşüncesindeyiz, ilk hazırlık maçında Kütahyaspor’u 2-0 mağlup etti takım, hazırlık maçları devam edecek, 27 Ağustos’ta ligin ilk maçına çıkacaklar, o zamana kadar takımın hazır olacağı düşüncesindeyiz. Taraftarlar, hep destek tam destek düsturuyla, stadı doldurarak takımlarını desteklemeliler, olumsuz tezahüratlardan kaçınılmalı hele hele küfür hakaret içeren söylemlerden uzak durulmalı, çocuklarımızın kızlarımızın kadınlarımızın da maç izleyebileceği tribün oluşturulmalıdır. Yönetim zor zamanda taşın altına elini koydu, eğer sahip çıkmasalardı takımın akibeti ne olacaktı belirsizdi. Yönetimi de, takımımızı da tezahüratlarımızla destekleyelim ve takımın itici bir gücü olalım. Bu takım hepimizin, bütün Afyonkarahisar’ın  hatta şehir ve ülke dışındaki tüm Afyonkarahisarlıların..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]