Afyonspor'da belirsizlik sona erdi. 

Hes İlaç patronu Erkan Çelik başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu. Erkan Bey ve yönetimine başarılar diliyoruz. Zor bir süreçte taşın altına ellerini koydular ve inisiyatif aldılar. Taraftarlar bu sezon nasıl bir Afyonspor olur onu merakla bekliyorlar Biz de şahsen merak edenlerin içindeyiz.

Afyonspor bu sene yine Beyaz Grupta mücadele edecek ve çok ciddi rakipler var grupta. Afyonspor Teknik Direktör Koray Palaz ve birçok oyuncuyla yollarını ayırdı, genç bir oluşuma gidiyor, bunu görebiliyoruz. Genç oyuncular; Mustafa Özbay, Furkan Şahin, Emre Dayan, İsmail Hakkı, Batuhan Erkasap gibi.. oyuncuların yanına birçok genç oyuncu dahil edilecek.

Yeni Teknik Direktör Tolga Şanbay genellikle altyapılarda çalışmış bir hoca. Fenerbahçe, Altınordu, Kayserispor gibi..  takımların U19 kategorileriyle ilgilenmiş bir antrenör. Altınordu camiasını iyi tanıyor ve şu anda takıma katılan birçok oyuncunun ortak özelliği Altınordu altyapı geçmişlerinin olması. Bu transferler devam edecek, bu hafta da birçok oyuncunun açıklanmasını bekliyoruz.

Şu ana kadar açıklanan oyuncular; Keçiörengücü’nden genç kaleci Boran Güngör, orta saha Samet Semiz, Almanya kökenli genç oyuncu Koray Zorlu, Eskişehirspor'dan orta saha Tolga Yakut, stoperler Ali Mert Aydın ve Bartu Göçmen, tecrübeli kaleci Ramazan Üstündağ.  Ramazan'da Galatasaray altyapısından yetişen oyunculardan. Açıklanan bu oyunculara, genç oyuncuların katılımı devam edecek izlenim o şekilde. Yöneticilerden birinin Beşiktaş kongre üyesi olması nedeniyle Beşiktaş altyapısından da yani U19 takımından 4 oyuncu takıma katılacak diye bekliyoruz. Avrupa Kupası maçında gol atan genç Semih de bu oyuncular arasında vardı lakin Beşiktaş onu kadroda tutacak, Semih’ten çok şey bekleniyor.

Diğer yandan, Afyonspor'dan birçok oyuncunun ayrıldığını ifade etmiştik. Gitmeseydi iyi olurdu dediğimiz kaleci Anıl, Alper Tursun, Şiyar Kepir, Eren Tokat, Mete Yıldız, Kaan Baysal ve Kaptan Olcay Şahan. Bu oyunculara bazılarının daha katılacağını tahmin edebiliyoruz. Genç yetenek Eray Akar’a, birçok kulübün hatta süper lig takımlarının ilgisi var büyük ihtimalle o da takımdan ayrılacak. Kadroda tutulabilirse çok çok iyi olur lakin bu şartlarda zor. Bekleyip göreceğiz, kimler gelecek kimler gidecek.

Nasıl bir Afyonspor derken, bu sezon hedefi ne olur, nasıl bir takım kurgusu oluşur, tribünlere bir seyir zevki oluşturur mu, taraftarda bir heyecan oluşturur mu, bunları kastediyoruz. 2. Lig zor bir lig, uzun bir maraton, baştan sona kadar işi sıkı tutmak gerekiyor. Geçen sezon neredeyse Ispartaspor evimizde mağlup edilmeseydi Afyonspor büyük bir kabus yaşayabilirdi. Bu sezon bu sıkıntıların yaşanmaması için ilk haftadan itibaren olumlu sonuçların alınarak, taraftarın da tribünlere çekilmesi gerekiyor.

Taraftar desteği kazanıldığı zaman takımın başarı şansı da yüksek oluyor. Taraftar da bu zorlu süreçten sonra ‘hep destek tam destek’ anlayışıyla takımına yaklaşmalıdır. Yıkıcı eleştirilerden ziyade yapıcı eleştiriler yapılıp takımın iyi bir yol izlemesi sağlanmalıdır. Şehir A'dan Z'ye bütünleşip, komple bir şekilde şehrin şu anda ayakta kalan tek profesyonel takımına destek vermelidir. Eskişehirspor ve Bursaspor'un ve birçok kulübün yaşamış olduğu olumsuzluklar ders olmalıdır. Biz her zaman takımımızı desteklemeye devam edeceğiz. Eleştirilerimiz de takımın daha iyi olması için olacaktır. Şu bir iki haftada transferler ile ilgili önemli gelişmelerin olacağını bekliyoruz. Benim bilebildiğim kadarıyla oyuncularla anlaşıldı ve oyuncular birer birer açıklanacak.

Günün sürprizi olarak da açıklanması beklenen bir oyuncuyu paylaşayım: Büyük ihtimalle Batman Petrolspor’dan orta saha Serdar Güncü takıma katılacak ve ilk açıklanacak oyunculardan biri olacak. Bu da okuyucularımıza bizden bir sürpriz olsun. Merakla ligin başlamasını ve takımımızın göstereceği olumlu performansı bekliyoruz. Başkan Erkan Çelik ve yönetimine, teknik direktör Tolga Şanbay ve ekibine, bütün futbolcularımıza yeni sezon için başarılar diliyoruz..

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]