Afyonhaber köşe yazarı Lokman Özkul,

Frigya Organik Köy Evi'ni kaleme aldı...

Frigya, Türkiye'nin ve Afyonkarahisar'ın en önemli turizm merkezlerinden. İhsaniye İlçemizde Üçler Kayası Köyü’nde (eski adıyla (İliyen)  de Frig eserleri bulunmaktadır. Frigya eserlerinin odak noktasında genç işletmeci Aziz Ahmet Özdemir,  Frigya Organik Köy Evi adlı tamamen organik ürünlerden oluşan bir işletme kurmuş.

Biz de ne zamandır bu işletmeyi görelim ziyaret edelim diyorduk. Aynı zamanda işletme işbirliği amaçlı da ziyaretimizi gerçekleştirdik.  Haliyle doğal ürünlerini de tatmak istedik.  Aziz Bey servisi de kendisi yaparak bize çok güzel bir köy kahvaltısı sundu. Menüde neler var derseniz şöyle özetleyebilirim: 

Güveçte kavurmalı yumurta, sahanda sucuklu yumurta,  kahvaltıların olmazsa olmazı patates kızartması (köyde üretilen), köy peyniri, tulum peyniri, Aydın Çine'den getirtilen zeytinler, meşhur Afyon kaymağı, köyde üretilen hakiki bal, köye özel tereyağı. Haşahaşella’dan alınan  haşhaş ezmesi yine sadece burada sunulan pancar pekmezi ve bildiğimiz diğer kahvaltılıklar. Kahvaltı boyunca çay sınırsız. Çayın orijinal değişik bir tadı var.  Aziz Bey'e sorduğumuzda çaya dağ kekiğinden kattığını söyledi, değişik bir tat olmuş ben beğendim lakin damak tadına uymayanlarda olabilir. Ekmek olarak patatesli köy ekmeği veriliyor, bazı misafirler normal ekmek yok mu diyerek, şehir ekmeği diye ifade ettiğimiz ekmeklerden istiyorlarmış. Ben de gayri ihtiyari Aziz beye, köyde de bu ekmekten istenmez ki dedim. Hakikaten de öyle adı üstünde köy kahvaltısı, köyde üretilen ürünlerden olmak durumunda. Bütün kahvaltı malzemeleri çok güzel ve doğaldı ancak özellikle yumurtalı kavurmayı çok beğendiğimi ifade edebilirim. Diğer lezzetlerde damak tadımıza oldukça uygun geldi. Birçok yerde kahvaltı yaptık buradaki kahvaltı yaptığımız yerlerde rahatlıkla ilk beşe girer.

Frigya Organik Köy Evi’nde çevre düzenlemesi de son derece güzel. Bahçenin peyzajı süslemesi gerçekten çok dikkat çekici. Frigya vurgusu ön plana çıkarılmış. Burada kartpostallık fotoğraflar çekilebilir. Bizden önceki gün Best Model yarışmasında dereceye giren gençler burayı keşfetmişler gelmişler. Lezzetlerini tatmanın yanında özellikle burada çok güzel fotoğraflar çekmişler. Aynı zamanda Acun Medya’dan bir grupta İstanbul’dan kalkmış gelmişler bu işletmeye. Türkiye'nin her yerinden hatta değişik ülkelerden misafirleri var işletmeci Aziz beyin. Kendisi bize gösterdi dünyaca ünlü İngiliz dergisi bu işletmemize bir sayısında yer vermiş ve de övgüyle bahsetmiş. Ailesiyle arkadaşlarıyla iş topluluğuyla güzel bir kahvaltı yapmak isteyen bunun yanında öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğün almak isteyen Frigya organik Köy Evi’ne gönül rahatlığıyla gidebilir. Burada önceden sipariş verilmesi esasına bağlı olarak kaz eti de yaptırılabilir. Kaz eti kışın kar yerdeyken daha güzel olur ancak her mevsimde de yenebilir.  Burada ayrıca organik ürünler de satılmaktadır. Siyez unu, siyez bulguru, köy tarhanası, dağ kekiği, elma kurusu gibi..

Ayrıca konaklamak isteyenler için de doğal özellikte 4 oda var. Yöresel malzemelerle, yöre mimarisine uygun 4 adet taş kemerli butik odadan oluşan konaklama birimi yeni dostlarını bekliyor. Ayrıca geniş bahçesinde kamp kurabilir, karavan park hizmetinden faydalanabilirsiniz. Frigya bölgesini gezmek ve burada belli bir süre kalmak isteyen yerli ve yabancı turistler için güzel hizmetler bunlar.

Frigya Organik Köy Evi’nde fiyatlar da çok makul. ailece kahvaltı yapıldığında günümüz rakamlarına göre çokta fazla sayılmayacak bir meblağı ödüyorsunuz. Haftra sonlkarı çok kalabalık olduğunu ifade ediyor Aziz bey. Hafta içi rezervasyon şartı aranmaksızın gidilebilir. hafta sonları için yazının altında vereceğim irtibat numarasından rezervasyon yaptırılması gerekir. Nerede mi bu işletme: İhsaniye İlçesi’nden Döğer Beldesine doğru giderken 10 km. sonra, Üçler Köyü levhasından köye girilir ve Frigya Organik Köy Evi tabelasını takip ederek yaklaşık 1,5 km. sonra bu güzel ve doğal mekana ulaşılabilir.

Rezervasyon İçin Telefon: 0506 687 55 67      

 

Lokman ÖZKUL