Afyonspor'un 31 Mayıs günü saat 18.00'de Afbel  Otel’de seçimli olağanüstü kongresi var. 24 Mayıs Çarşamba günü ilk kongreye katılım sadece 3 kişiyle kaldı. Yarın (Çarşamba günü) sayıya bakılmaksızın kongre yapılacak ve yeni yönetim belirlenmeye çalışılacak. Tabii talipliler olursa onlar içinden yeni yönetim oluşturulacak, aksi halde kulüp maalesef kayyuma devredilecek. 

Afyonsporlu taraftarlar ve hemşehrilerimiz böyle bir durum yaşansın istemezler. İnanıyoruz ki Afyonkarahisar içerisinden veya dışından iş adamları, hemşehrilerimiz Afyonspor’a sahip çıkacaklardır. Özellikle Afyonkarahisar'da iş yapan iş adamlarının bir araya gelerek güçlü bir yönetim kurarak Afyonspor'a sahip çıkmaları öncelikli temennimizdir. Afyonspor sahipsiz kalmamalı, bir dönem Afyonkarahisar Belediyesi desteği ile Süleyman Karakuş başkanlığında devam etti. 

Başkan Karakuş ve ekibi görevi bırakması ve olağanüstü kongre kararı alması nedeniyle bu yeni durum oluşmuş oldu zaten bekleniyordu.  Afyonspor’u daha iyi yönetebileceğini, daha iyi yerlere getirebileceklerini düşünenler ve inananlar yarın göreve talip olmalılar.  Bilhassa bu şehirden ekmek yiyen,  nimetlenen  Afyonkarahisar vesilesiyle iyi bir konum edinenler yönetim görevi için yarın kongrede istekli olsunlar.

Afyonspor  kesinlikle kaderine terk edilmemelidir. Önceki zamanlarda şimdiki adıyla Süper Lig o zaman ki adıyla 1. Lig olan en üst lig için yıllarca şampiyonluk mücadelesi verildi.  Bu takımın yine bu pozisyonlarda olması gerekiyor.  Afyonspor'a yakışan üst ligler için mücadele etmek ve hak ettiği en üst ligde süreklilik göstermesidir. Afyonspor için el birliği ile hep birlikte mücadele etmek  ve bu takımı hak ettiği yere getirmek bütün Afyonkarahisarların görevidir.

Geçen sene bizle aynı ligde mücadele eden Bodrumspor bir ilçe takımı olmasına rağmen şu anda Süper Lig'e çıkma mücadelesi veriyor. Hakeza Sakaryaspor'da bu mücadeleyi verirken uzatmalarda  Eyüpspor’dan yemiş olduğu golle 1. Lig mücadelesini sürdürecek. 

Çok değil geçen sene biz bu takımlarla şampiyonluk mücadelesi vermiştik. Afyonkarahisar potansiyeli olan bir şehirdir. Özellikle bu kulüpte yıllarca kulüp başkanlığı yapmış olan, futboldan da iyi anlayan iş adamı Salim Pancar, Belediye Başkanlığı görevinde Afyonspor’a büyük destek veren şu anda İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Çoban, Afyonspor yıllar önce amatöre döndükten sonra 3. Lige çıkan şehrimizin o zaman ki takımı Şekerspor’un başkanlığını yapan ve profesyonel lig hakkını Yeni Afyonspor’a verdiren Afyonkarahisar eski milletvekillerinden Mahmut Koçak bu görev konusunda ilk aklımıza gelenler. Tabii isterler istemezler bilemeyiz lakin bu noktada taşın altına ellerini koymaları gerektiğine inanıyorum.

Elbette ki başka talipliler de olabilir. İyi bir proje ile gelebilecek, ayakları yere basan proje ile takımı alabilecekler de düşünülen insanlar arasında olabilir. Her şeyden önce kulübün şirketleştirilip iyi bir şirket mantığı ile yönetilmesi kulübün yarınlarını teminat altına alacaktır. Yoksa taşıma su ile değirmen dönmüyor. Afyonkarahisar’ı ve Afyonspor’u sözde değil özde sevenler haydi göreve..

Lokman Özkul

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]