Basketbol Süper Ligi’nden TBL ye düşen Afyon Belediyespor da belirsizlik sürüyor. En son, son günde lige katılım bedelini ödemişlerdi ve lige katılıyoruz diyorlardı Başkan Abdülkadir Aslan’la görüştüğümde. TBL de mücadele edeceklerini yalnız hazırlanan, çok iyi bütçe oluşturan takımlar olduğunu ve şampiyonluk gibi bir hedef koyamayacaklarını ifade etmişti. Ben de en azından TBL de mücadele edelim şartlar oluştuğunda yeniden Süper Lig’i hedefleriz demiştim. O günden bu yana yaprak kımıldamadı. Ne bir açıklama, ne bir transfer, ne bir teknik heyet açıklaması..

En son Basketbol Federasyonu kaynaklarından öğrendiğime göre TBL ye de katılmayacaklarını yani ligden çekilebileceklerini ifade etmiş yönetim. Bu konuyu sormak ve teyit etmek ya da öyle bir şey yok lige devam ediyoruz diye bir açıklama için Kulüp Başkanı Abdülkadir Aslan’ı spor yazarı ve yorumcu sıfatımla defalarca aradım. Maalesef telefon açılmadı geri dönüş de yapılmadı.  Sükut ikrardan der atalarımız. Bu sessizlik Federasyondan gayri resmî aldığımız bilgiyi şu anlık doğruluyor. Belediye kaynakları da net bir durum olmadığını bu hafta bir sonucun çıkacağını ifade ediyor.

Abdülkadir bey ve yönetimdeki arkadaşlarımız, eğer takım ligden çekilecekse, bu kararı şehrin bileşenlerinden, önde gelenlerinden,  en önemlisi basketbol tutkunu taraftarlardan ayrı olarak almanız ne kadar doğru? Kimlerle istişare ettiniz? Bir şehrin basketbol sevgisini bu girişiminizle (eğer varsa) baltaladığınızın farkında mısınız? Oysa demiştiniz ki; bu şarkı burada bitmeyecek, düştüğümüz yerden tekrar ayağa kalkacağız, ne oldu neler değişti de bu noktaya geldiniz? Kamuoyu sizden tatmin edici açıklama bekliyor. Köşemiz, Afyonhaber ve telefonlarımız, mailimiz  sonuna kadar açık. Açıklama bekliyoruz..


Voleybol severler için de üzücü bir bilgi vereyim.  Afyon Belediye Yüntaş takımı bu sene ligde olmayacak, Voleybol Federasyonu ile işlemler gerçekleştirildi ve donduruldu. Alt yapıya önem verilip bir sonraki sene 1. Ligden devam edilecek, belki böylesi daha hayırlı olur.

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
[email protected]