Şehrimizin güzide takımı Afjet Afyonspor yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Yaklaşık bir ay sonra yeni sezon başlayacak. Transfer çalışmaları devam ediyor, 3-4 futbolcu daha takıma katılacak diye biliyorum. Tecrübelilerle gençlerin bir arada olduğu bir takım olacak bu sene. Olağanüstü kongre sonucu Süleyman Karakuş başkanlığında yeni yönetim oluştu ve takım için kolları sıvadılar. Destek arayışları oldu lakin hemen hemen hiçbir yerden özellikle iş adamlarından destek çıkmadı desek abartmış olmayız herhalde. İstisnaları yine bir tarafa koyalım.

Spor turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’da futbol takımının bu kadar yalnız bırakılması akıl alır gibi değil. Şehrin nimetlerinden istifade etmeye gelindiğinde en önde koşanlar, şehre hizmet noktasında en geride durmayı tercih edebiliyorlar. Bir önceki Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, futbolu da sevdiği ve bu takımı sahiplendiği için bütün şehri harekete geçirmişti. Şehirde bir sinerji oluşmuştu, daha sonra bu kayboldu.

Hemen hemen her sene bu durumları yaşıyoruz. Ne olacak Afjet Afyonspor’un hali, ne olacak basketbol (Afyon Belediyespor) diye, bunları devamlı duyuyoruz. Taraftarlardan biz de çok fazla soru ve serzeniş alıyoruz. Yönetim ve taraftarlar şu anda bu takımın destekçileri. Onun dışında, protokolde en önde yer almaya çalışanları bu aralar pek göremiyoruz. Bu takım hepimizin, bütün bir şehrin hep birlikte sahip çıkalım. Taraftarlar olarak, maçlarda tribünleri doldurup hep destek tam destek diyerek takımımızı destekleyelim, kombine alıp takımımıza maddi anlamda da destek olalım. Store 3 den takımımızın lisanslı ürünlerini alalım.

Buradan kaçıncı çağrım bilmiyorum, yine de çağrıda bulunayım bu şehirden istifade eden iş adamlarına: Diğer şehirlerde hatta ilçe takımlarında bile iş adamlarının futbol takımlarına ciddi anlamda destek olduklarını biliyoruz. Bizim şehrimizdeki iş adamlarımız niye bu kadar isteksiz olabiliyor Afjet Afyonspor konusunda. Biri göğüs reklamını üstlense, biri formanın kol reklamını üstlense, Zafer Stadyumumuz iş adamlarımızın sahip olduğu firmaların reklamlarıyla donatılsa. Bir iş adamımız diğer takımlarda gördüğümüz gibi, bir oyuncunun transfer ücretini ben karşılıyorum dese, başka bir iş adamı başka bir transferi üstlense..  biri takımın deplasman ücretleri bizden dese, bazı önemli maçlarda primleri üstlenseler fena mı olur.



Hiçbiri olmaz değil, yeter ki istensin, yeter ki bir şeyler yapılmak istensin, bu yapılanlar onlara maddi ve manevi anlamda kazanç olarak da geri döner.

Ezcümle, Afyonspor yalnız bırakılmasın, hak ettiği Süper Lig’e birkaç sene içerisinde çıkarılsın. O zaman şehrin havası bambaşka olur. Düşünün Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabsonspor  vd..  şehrimize  gelmiş taraftarlar da gelmiş, ne müthiş bir atmosfer oluşur.

Hayal gibi görünüyor ama sahiplenirsek ve inanırsak olur, neden olmasın..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu