Bir önceki yazımızda Afjet  Afyonspor’daki  soru işaretlerine değinmiştik. Perşembe günü yapılan basın açıklaması ile sorular bir nebze olsun giderildi şimdi bekleyiş var özellikle de takıma iyi bir talip veya talipler..

Basketbol ve voleybolda da şu ana kadar tık yok. Yönetimler bir açıklama yapmadı şu ana kadar. 30 Haziran itibariyle lige katılım bedellerinin federasyonlara yatırılması gerekiyor, yatırıldı mı yatırılmadı mı bilmiyoruz. İki şube de bir alt lige düşmüştü. Basketbol TBL den devam edecek, voleybol da Efeler Ligi’nin bir altından yani 1. Ligden.

Basketbol yönetimi geçen yılın ikinci yarısında takımı aldılar lakin çabalar takımı ligde tutmaya yetmedi çünkü su köprüyü çoktan bölmüştü. En son düştüğümüz yerden kalkarız denildi ancak ondan sonra hiçbir açıklama yapılmadı, taraftarlar merakla açıklama bekliyorlar. Afyon Belediyespor TBL de şampiyon olup veya bunun mücadelesini verip Basketbol Süper Ligi’ne tekrar çıkabilecek mi? Bunun için ne gibi hazırlıklar yapılıyor. Koç kim olacak kimler kalacak kimler gidecek, yeni transferler için girişim var mı?

Voleybol için farklı söylentiler gündeme gelse de, voleybol  Afyonkarahisar Merkez’de devam edecek aldığımız bilgilere göre, mevcut yönetim kongre kararı alacak ve yönetimde değişiklikler olacak. Afyonkarahisarlıların voleybol takımımıza da sahip çıkmasını bekliyoruz.

Basketbolda Süper Lig’den düştükten sonra moraller bozuldu lakin beklenen bir durumdu.  Düşüldüğü gibi çıkılır da, yeter ki iyi bir teknik ekip ve inanmış oyuncu topluluğundan bir takım  oluşturulsun, olmayacak şey değil. Taraftar potansiyeli iyi olan bir şehirde tekrar Süper Lig’e çıkmak bu ligde uzun yıllar oynamış olan bir takım için zor olmasa gerek.  Abdülkadir başkan ve yönetiminden yeni sezon planlaması ve hedefler için taraftarlar bir açıklama bekliyorlar, bizden söylemesi. Malum ne demişler elçiye zeval olmaz.

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
lokmanö[email protected]