18 Haziran 2020 de Sayın Valimiz Gökmen ÇİÇEK, şehrimizde göreve başladı ama ne başlayış. Geldiğinin akşamı hemen gözlem ve denetimlere başladı. Çok hızlı, ele avuca sığmayan bir vali izlenimi veriyordu nitekim de öyle oldu. İkinci gün, şu anda şehrimizin cazibe merkezi olan Ayazini Köyü (Metropolisi) nü ziyaret etti. Kendi ifadesi ile Ayazini’ne aşık oldum diyen Sayın Valimiz, bu köyümüzü diğer şehirlerimizdeki, örneğin Bursa Cumalıkızık gibi..   bir cazibe merkezi haline getirmeyi planladı ve ekibiyle birlikte çok hızlı bir şekilde işe koyuldu. 6 ay gibi kısa bir zamanda ciddi sonuçlar alındı, şimdi iki yıl geçmeden de çok önemli bir cazibe merkezi oldu. Çalışmalar;  Döğer Emre Gölü, Kayıhan Maltaş Tapınağı ile devam etti. Sadece İhsaniye yöresi mi değil tabii ki, şehrimizde yatırım alabilecek, ön plana çıkabilecek bütün tarihi ve kültürel mekanlara çalışmalar yapıldı yapılıyor da. Sandıklı, Sultandağı, Çay, Bolvadin, Emirdağ vb.. ilçelerimiz ve Merkez İlçe de farklılıklar oluştu oluşuyor.

Sayın Valimiz gönül insanıydı. Şehrin her yerinde karşılaşabilirdiniz. Bir taksi durağında, bir ayakkabı boyacısının yanında, esnaflarımızın yanında ve en önemlisi halkımızla iç içe.  Sayın Valimizle bizim tanışmamız da böyle bir doğal ortamda gerçekleşti. Mütevaziliğini, gönül insanı oluşunu, çalışmaları yakından takip edişini yakinen müşahede ettik.

Spor ve özellikle de futbol tutkunuydu. Afyonkarahisar takımlarına en büyük desteği verdi. Afjet Afyonspor’un TFF 1. Lig’e yükselmesini çok istedi, bütün şehirde gönüllülük esasına dayalı seferberlik oluşturdu. 17 ilçemizden akın akın taraftarlar maçlara akın etti. Takım bunun hakkını verdi mi, maalesef. Tabii bunun da bir çok sebepleri var, o ayrı bir yazı konusu. Bolvadin, Emirdağspor Sayın Valimiz tarafından bir üst lige çıkması için desteklendi, maçlarında yanlarında oldu. Oradan da maalesef istediğimiz sonuçları alamadık.

Sayın Valimizin hizmet süresince, şehrimiz organizasyonların merkezi oldu. Diğer şehirler tarafından imrenilerek bakılan bir şehir olduk. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıldı. Kadın Kültür Evleri hizmete girdi, çokta güzel çalışmalar yapılıyor. Hangi birini saysam bilemedim ki.

Şehrimizden birçok vali geçti, hepsinin de çok güzel hizmetleri oldu lakin hiçbiri Sayın Valimiz Gökmen ÇİÇEK kadar iz bırakmadı. Yeni göreve başlayacak valimiz de çok güzel hizmetler edecektir. Özellikle Sayın Valimizin başlattığı ve devam eden projelerin, şehrimizin dinamikleri ile beraber devam ettirilmesi , kesintiye uğratılmaması bütün hemşehrilerimizin beklentisi.

Sayın Valimiz Gökmen ÇİÇEK’e, benim de yüksek öğrenimimi tamamladığım, ikinci memleketim gibi olan Kayseri şehrimizde muvaffakiyetler diliyorum. Yeni Valimize de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sayın Valim, Kayserispor’la birlikte Ziraat Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı almanız temennilerimle..


Lokman ÖZKUL                                                                                                                                                 Eğitimci-Yazar
[email protected]