Cömert Küce Başkanlığındaki (hiçbiri Afyonkarahisarlı olmayan) HDI Sigorta Afyon Belediyespor basket takımı yönetimi özellikle bu sezon eline yüzüne bulaştırdı.

Sıkıntılı başlayan süreç sıkıntılı devam etti. Hiç başlamasaymış daha iyiymiş. 3-5 maç oynadık yok kur farkıydı, yok destek yok vb.. bahanelerle batık içinde bırakılan kulüp kaderine terk edildi. Oyuncular dağıtıldı çalışan personel bile ücretleri ödenmeden gönderildi. Yardımcı antrenörler dışında kimse kalmadı takımda bir de çocuk yaşta denilebilecek genç oyuncular.

Biz de gençlerin kazandırılmasını istiyoruz lakin bu şekilde değil. Hatta böyle gençlere iyilik değil kötülük yapmış olunuyor. Neden derseniz genç oyuncuların özgüveni yükseleceğine, önüne gelen takım karşısında madara olmaktan dolayı güven kaybına maruz kalırlar. En son Tofaş maçında ligin şu ana kadar ki en büyük farkını yedi HDI Afyon Belediyespor. Dile kolay tam 90 sayı. Şaşırdık mı hayır, diğer takımlar biraz sıksa 90 değil 100-120 fark olur maçlarda. Maç demeye dilim de varmıyor, antrenman maçı bile bu maçlardan daha kaliteli olur.


Sonuçta Türkiye’ye hatta FİBA nezdinde Dünya’ya rezil oluyoruz. Yabancı oyuncular başta olmak üzere bütün oyuncular, teknik heyet (son üç sezon dahil) alacaklarını tahsil için gerekli merciilere müracaat ediyorlar. Dosyalar birikiyor, kulüp çok büyük borç batağına sürüklendi.

Digiturk Bein Sport’tan, basketbol sever herkesin tanıdığı, spor yorumcusu ve Euroleague maç spikeri İsmail Şenol 15.12.2021 tarihli atmış olduğu bir tweette, FİBA’da dosyası olan kulüplerden bahsederken; HDI Afyon Belediyespor için de, ‘’Afyon’un kaybettiği dosya ise biraz karmaşık. El yazısı uzmanlarına göre %95-99 ihtimalle evrakta oynama var. Rakamların başına bir konarak 5 bin ve 7 bin dolarlık ödemeler 15 & 17 bin diye gösterilmiş. Başka bir ödemede de imza taklit edilmiş’’ diyor. Resmi kaynak:https://t.co/ocZriSxYJI


Bunun gibi daha neler var bakalım. Bilgi kaynaklarımdan yabancı oyuncuların açtığı davaların metinleri ulaştı elime. İddialar çok vahim. Bu dosyaların hemen hemen hiçbirinin lehimize sonuçlanması mümkün görünmüyor. Anlayacağınız kulüp maddi yönden batmış batırılmış. Belediye dahil diğer gelir kaynaklarından alınan paralar nereye gitti oyunculara ne kadar ödeme yapıldı şeffaf  biçimde kamuoyuna açıklanması gerekir. Benim tespit edebildiğim kadarıyla sadece bu sezon için gelir kaynaklarından kulübe giren para, 12 milyon civarında. Voleybolun 2-3  milyon olan bütçesine baktığımızda iyi para.

Afyonlu basketbol severler üzülerek söylüyorum ki, bu takım yeniden canlanır yeniden eski günlere döner diye bir beklenti içine girmesinler. Herkesten çok ben isterim bunu lakin maddi ve manevi anlamda batmış bir takımın ihyası mümkün görünmüyor.

Yapılması gereken nedir? Cömert Küce başkanlığındaki yönetim, olmadı biz beceremedik, yapamadık, istifa ediyoruz diyerek kulübü isim hakkı kendisinde olan Afyonkarahisar Belediyesi’ne bütün defterleri ile birlikte şeffaf hesap verilebilirlik ile teslim etmeliler. Yalnız burada kendi yönetimleri sürecinde yapılan borçlanmaları da üzerlerine alarak. Afyonkarahisar halkı bunlardan dolaylı da olsa sorumlu tutulmamalı.

Bir iş ehil olan insanlar tarafından yapılmalı, işi biliyorum diyerek takımın başına gelip, orantısız bir şekilde kulübü aşırı borçlandırıp ortadan kaybolmak da hiç olmuyor. Basketbol sevgisi yüksek olan bir kentin hayalleriyle oynadınız, gençlerdeki çocuklardaki basketbol aşkını söndürdünüz. Tek kelimeyle yazık.

NOT: Kuküp Başkanı Sn. Cömert Küce veya Kulüp Sözcülüğü, cevap hakkını [email protected], [email protected] veya  [email protected]  
mail adreslerimiz vasıtalarıyla Afyonhaber'e ulaşabilirler. İlgili kişi ve kurumun cevap hakkı ve açıklaması aynen anında yayınlanacaktır.


Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
[email protected]