Toplumun bir kesiminde ahlaki tefessüh (çürüme) yaşanıyor. Ahlak bir milleti ayakta tutan en önemli dinamiklerdendir. Ahlak olmadığında değerler birer birer kaybedilir. Gün geçmiyor ki çok büyük ahlaki zaafiyetler içeren haberler almayalım, seyretmeyelim, okumayalım. Sırf bunlardan dolayı inanın haber dahi izlemek istemiyorum. İlla ki bir yerlerde karşımıza çıkıyor sonuçta. Müslüme olayını biliyorsunuz, hepimiz dehşete kapıldık bu kadarı da nasıl olur dedik. Maalesef oluyormuş, dede torununun babası çıkıyor yetmiyor, 14 yaşındaki diğer torununun da babası çıkıyor, DNA sonuçları ortada. Kepazelikler ardı arkasına geliyor, deşeleseniz mevzuyu daha neler çıkacak.

Toplumda sık sık ahlak bitmiş sözlerini duyuyoruz. İnsanlar büyük bir karamsarlık içinde. Ahlaki çöküş başladıktan sonra arkası geliyor. Gazetelerin üçüncü sayfaları, haberler, kadın kuşakları, internet siteleri, sosyal medya..  bu tip ahlaki çöküş haberleri ile alakalı bilgiler içeriyor.

Küçük çocuklara musallat olan insanımsı varlıklar, kadınlara göz açtırmayan cani erkekler, ahlaksızlığı, fuhşu hayat biçimi haline getirmiş olan kadınlar erkekler toplumumuzda arz-ı endam etmeye devam ediyor. Yaşanan hadiseler Lut kavmini aratır oldu. LGBT normal görülmeye başlandı. Aynı cins arasındaki sapık ilişkileri savunan insanlar artmaya başladı. Çok normalmiş, özel hayatmış, herkesin özel hayatı kendisini ilgilendirirmiş filan falan. Laf ü güzaf yani boş söz bunlar. Sapıklığın özgürlükle filan bir alakası yok. Her şey bir kıvılcımla başlar, sonra insanlar doğru bir şeymiş gibi bu tip mevzuların arkasına takılır gider.

Çocuğu başkasından oldu diye kocasının yanında sevinç çığlıkları atan müptezel kadınlar olduktan sonra daha ne kadar ahlaki anlamda dip yaparız diye düşünüyoruz. Sevgili ile birlikte yaşamayı marifet sayan ve bunu flaş flaş diye izleyicilere sunan bir kısım medya, yabancı erkek ve kadını aynı evde yaşatıp bunu bir örnek olarak sunan tv dizileri, açık saçıklığı genç kızlara, kadınlara lanse etmeye çalışan tv dizileri, magazin programları, filmler.. Argo ve küfrü gayet normal bir şeymiş gibi gösterenler, argo ve küfürsüz film dizi yapılamaz izlenimi veren yapımcı ve yönetmenler, insanları sansürsüz yayın diye küfür içerikli platforma yönlendirenler.. olduğu müddetçe bu toplumda ahlaki çürüme bitmez.

Çözüm nedir? Her sorunun çözümü eğitimde olduğu gibi bu konunun çözümü de eğitimdir. Sapkınlıklara karşı da cezaların caydırıcı olması ikinci adımdır. Öncelikle anne baba eğitimi daha sonra okul eğitimi ve medya eğitimi. Anne baba eğitimi olmadan bu konuda başarılı olamayız. Ahlaki eğitim aileden başlar. Medya eğitimi öncelikle medyaya çeki düzen vermekle başlar. Kadın programlarına, magazin programlarına, dizi ve filmlere ahlaki yönden bir kısım tedbirler getirilmesi gerekir ki bir sonuca ulaşılabilsin. Yoksa bir arpa boyu bile yol alamayız ve koro halinde nereye gidiyoruz diye hayıflanır dururuz.

Allah sonumuzu hayretsin..

Lokman ÖZKUL- [email protected]
Eğitimci-Yazar