Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Edebiyat Sokağında oluşturulan “Kitap Kumbara” aracılığı ile ihtiyaç sahibi okulların kütüphanelerine kitaplar kazandırıyor.

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul koridorlarını sokaklara dönüştürdü. Edebiyat, matematik gibi temel derslerin adları verilen sokaklarda farkındalık oluşturmayı amaçlayan projelerde hayata geçiriliyor.

Edebiyat Sokağında Afyonkarahisar’da ilk olarak bir Kitap Kumbara oluşturuldu. Okulun Mobilya ve İç Mekân Tasarım Alanı öğrenciler tarafından üretilen kumbaraya yeni kütüphaneler oluşturmak için kitaplar bırakılacak. Beğendikleri ya da okudukları kitapları diğer arkadaşlarıyla paylaşmak isteyen öğrenciler kitapları kumbaraya bırakabilecek. Edebiyat Sokağına konulan Kitap Kumbaraya ilk kitaplarını Vali Mustafa Tutulmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın bıraktı.

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekân Tasarım Alanı öğrencileri isteyen okullar için yeni kumbaralar üretmeye hazır olduklarını ifade ettiler. Kitap Kumbarasını çok beğenen ve okul idaresi ile öğrencileri tebrik eden Vali Mustafa Tutulmaz kumbaranın diğer okullara da örnek olması gerektiğini belirtti.