ING Basketbol Süper Ligde mücadele eden temsilcimiz Afyon Belediyespor'un, Amerika'da Brooklyn Nets'te forma giyen forvet Kevin Durant ile anlaştığı iddia edildi.



Sözleşme süresi ve transfer ücretinin ne kadar olduğu konusunda bilgi verilmedi.



Transfer haberi bugün kulübün sosyal medya hesaplarından duyuruldu.









Kevin Wayne Durant kimdir?





Kevin Wayne Durant, Amerikalı profesyonel basketbolcudur. Durant, NBA takımlarından Brooklyn Nets formasını giymektedir. "Durantula" ve "KD" gibi lakapları bulunan 2,06 m boyundaki Durant, kısa forvet ve uzun forvet pozisyonlarında görev yapabiliyor.



NBA'de en çok kazanan 2. basketbolcu



Kevin Durant’in cebine, bu yıl saha dışında 36 milyon dolar olmak üzere toplam 62 milyon dolar para girecek. Geçtiğimiz yaz Warriors’la anlaşarak tüm basketbol camiasını şok eden Durant, bir önceki kontratına göre 6 milyon dolar fazla kazanacağı bir kontrat imzalamıştı.

KD tabiki şampiyonluğun en büyük favorisine katıldı ancak bu hamlenin bir diğer mantıklı sebebi olarak ona sağlayabileceği Bay Area civarındaki muhtemel yatırımlar gösterilebilir. Yıldız oyuncunun son yatırımları arasında ulaştırma sektöründen Postmates ve bir diğer yatırım sektöründen Acorns bulunuyor. Durant, Derek Jeter’ın medya platformu, The Players Tribune ve Sparking Ice’ta da hisseye sahip. Dört kez sayı kralının sponsorları ise Nike, Beats Electronics, American Family Insurance, BBVA ve NBA 2K.

Forbes’un 2016-17 sezonu gelir raporu oyuncuların 2016-2017 Haziran dönemlerini kapsıyor. Saha dışı gelirler, sponsorluklar, lisans anlaşmaları, yayın hakkı gelirleri ve medya kazançlarını içeriyor. Bu sezonki ilk 10, geçen yıla göre %15 artışla 449 milyon dolar kazanacak ki, bu gelirlerin saha dışı ve içi olarak neredeyse yarı yarıya oluştuğunu belirtmekte fayda var...





Transfer haberinin Afyon basketbol camiasında şok ve heyecan meydana getirmesinin ardından, haberin 1 Nisan şakası olduğu anlaşıldı.