İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın ortak yaptıkları proje kapsamında Gazlıgöl caddesinde bulunan Kasımpaşa İlkokulu Deneyap Teknoloji Atölyesi haline dönüşecek.

Konu hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Bakanlıktan onay geldiği takdirde Kasımpaşa İlkokulunu tüm okulların yararlanabileceği içerisinde bir çok branşın bulanacağı Deneyap Teknoloji Atölyesi yapacaklarını söyledi.

Öğrenciler en yakındaki okullara nakil edilecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, projesi kapsamında Kasımpaşa ilkokulu teknoloji atölyesi olacak. Projenin detayları hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın : “Proje şu anda onay sürecinde, olumlu cevap geldiği takdirde bizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hızlı bir şekilde çalışmalar yapacağız. Yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kasımpaşa ilkokulumuzda yüzde 80 oranında göçmen öğrencilerimiz var. Yeni dönemde okula öğrenci almayacağız mevcut öğrencileri de yakınlardaki okullara nakil edeceğiz. Okulu da tüm okullarımızın faydalanabileceği büyük bir atölye’ye dönüştüreceğiz. Yaklaşık on alanda farklı istasyonumuz olacak proje kabul edilince tüm detaylar belirlenmiş olacaktır.dedi.”