AFYONKARAHİSAR (İHA)- Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne (AKÜ) hibe edilen 170 kişilik ring aracı hizmet vermeye başladı.
19 Aralık Çarşamba gününden itibaren Ahmet Necdet Sezer Kampusu içerisinde öğrenci ve öğretim görevlilerinin hizmetine sunulan Vanhool Marka, 170 kişi kapasiteli ithal otobüs 16 metrelik boyuyla görenleri şaşkına çeviriyor.
Üniversite yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları Yer Hizmetleri tarafından hava alanında apron-uçak arası yolcu nakli için kullanılan ulaşım aracının Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne (AKÜ) hibe edildiği belirtilirken, aracın verimli kullanılması halinde ikinci aracın hizmete sunulması için çalışma yapacakları söylediler.
3 metre eninde, 16 metre yüksekliğinde ve 27 tonluk olan araca AKÜ öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Yapılan açıklamada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, bu yeniliğin yanı sıra 4 adet golf aracı olarak da bilinen küçük binek aracı da üniversiteye kazandırdığı ve elektrik enerjisiyle çalışan bu araçlardan ikisinin Ahmet Necdet Sezer Kampusu’nda, diğer ikisi ise Ali Çetinkaya Kampusu’nda hizmete sunulduğu bildirildi.
Ali Çetinkaya Kampusu’nda hizmete sunan 4 kişi kapasiteli araç, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin kampus içinde konsültasyon amaçlı binalar arası naklinde kullanılırken, 6 kişi kapasiteli araç ise ileri yaşta ya da yürüme engelli hastaların polikliniklerden Acil Yardım ve FTR Hastanesine naklinde kullanıyor. Ahmet Necdet Sezer Kampusunda hizmet veren araçlardan 2 kişilik olan araç, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın kampus içi teknik lojistik hizmetlerinde kullanılırken; 4 kişi kapasiteli araç ise güvenlik amaçlı hizmet verdiği belirtildi.