İYİ Parti Kocatepe'de: "Gençliğini Kaybeden Ülke Geleceğini Kaybeder"

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları öncülüğünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tarihi bir program gerçekleştirildi. Örnekevler Mahallesi’nde bulunan Kocatepe Anıtı önünde bir araya gelen İYİ Parti teşkilatları, Atatürk ve milli mücadele kahramanlarını anarak bayram coşkusunu yaşadı.

Programa; İYİ Parti Afyonkarahisar İl Yönetimi, Merkez İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda partili yoğun katılım sağladı.Iyi Partı 1

Kocatepe Anıtı'nda "Ata'ya Cevap" ve Saygı Duruşu

Etkinlik, İYİ Parti teşkilatı tarafından bağımsızlık mücadelesinin anısına Kocatepe Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Törende, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden Türk gençliğine hitabı dinletilirken salonda duygusal anlar yaşandı. Ardından İl Gençlik Teşkilat Başkanı İsa Karahan tarafından "Gençliğin Ata’ya Cevabı" metni gür bir sesle okundu.

Iyi Parti 2Iyi Parti 3

"19 Mayıs, Bir Milletin Yeniden Doğuşunun Sembolüdür"

Programın devamında kürsüye çıkan İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Eğreti, günün anlam ve önemine ilişkin çarpıcı bir basın açıklaması yaptı. 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık iradesinin kilit noktası olduğunu ifade eden Eğreti, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada yalnızca bir takvim bayramını kutlamıyoruz; bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu, bir inancın ve kararlılığın sembolünü anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı gençliğe armağan ederek Türk gençliğine duyduğu sarsılmaz güveni tüm dünyaya ilan etmiştir.”

Ahmet Eğreti Gençlerin Yaşadığı Gelecek Kaygısına Dikkat Çekti

Konuşmasında günümüz gençliğinin karşı karşıya kaldığı sosyo-ekonomik problemlere de değinen İl Gençlik Kolları Başkanı Eğreti; işsizlik, gelecek kaygısı ve fırsat eşitsizliği vurgusu yaparak şunları kaydetti:

"Maalesef bugün üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamıyor, çalışan gençlerimiz geçinemiyor, hayal kurmak isteyen gençlerimiz ise başka ülkelerde gelecek aramak zorunda kalıyor. Oysa çok iyi biliyoruz ki; gençliğini kaybeden bir ülke, geleceğini de kaybeder."

AK Parti'ye yeni katılımlar olabilir!..
AK Parti'ye yeni katılımlar olabilir!..
İçeriği Görüntüle

Iyi Parti 5

"Mücadelemiz Geleceğini Bavuluna Sığdıran Evlatlarımız İçindir"

İYİ Parti’nin gençleri karar alma mekanizmalarına dahil eden, onlara alan açan bir siyaset anlayışını tavizsiz savunduğunu belirten Ahmet Eğreti, konuşmasını şu güçlü sözlerle tamamladı:

"Bizim mücadelemiz; umudunu kaybetmiş gençlerimiz için, geleceğini bir bavula sığdırıp gitmek zorunda kalan evlatlarımız için ve Atatürk’ün emanetine canı pahasına sahip çıkan cesur Türk gençliği içindir. 19 Mayıs ruhu; teslim olmamak, asla vazgeçmemek ve mücadeleden bir adım bile geri durmamaktır.”

Kocatepe Anıtı önündeki anlamlı anma programı, İYİ Parti Gençlik Kolları üyelerinin ve katılımcıların toplu halde Andımız'ı okumasının ardından son buldu.

Iyi Parti 4Iyi Parti 6