Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda seçim süreci yaklaşırken kulislerde hareketlilik arttı. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’in karşısında yer alması beklenen oluşumda Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar, Meclis Başkan Yardımcısı Yücel Genç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Erdem’in isimleri öne çıkıyor.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda yaklaşan seçimler öncesinde adaylık ve ekip çalışmaları gündeme gelmeye başladı. Kocatepe Gazetesi'nin 16 Eylül 2026 tarihli haberine göre, mevcut yönetim içerisinde Mehmet Mühsürler’e karşı bir oluşum şekilleniyor.
Mühsürler yeniden adaylığını açıklamıştı
Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Temmuz ayında yaptığı açıklamada yeniden aday olacağını belirtmişti. Mühsürler, üyelerden gelen talepler doğrultusunda aday olduğunu ifade ederek, geçmiş dönemde yapılan çalışmaları referans göstermişti.
Yeni seçim sürecinde ise mevcut yönetim ve meclis içerisinden farklı bir ekibin hazırlık yaptığı iddia ediliyor.
Üç isim ön plana çıkıyor
Kulislerdeki bilgilere göre, Mehmet Mühsürler yönetimine karşı oluştuğu belirtilen ekibin öncülerinde Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar, Meclis Başkan Yardımcısı Yücel Genç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Erdem bulunuyor.
Söz konusu isimlerin mevcut yönetim yapısı içerisinde görev yapıyor olması da seçim sürecindeki dikkat çeken ayrıntılardan biri olarak değerlendiriliyor.
“Değişim talebi” iddiası
Kocatepe Gazetesi'nin haberinde, bazı Borsa üyelerinin mevcut yönetime yönelik çeşitli taleplerinin bulunduğu ve bu taleplerin yeni bir ekip oluşumuna zemin hazırladığı öne sürüldü. Ancak bu değerlendirmeler henüz ilgili ekip tarafından yapılmış resmi bir açıklamayla kamuoyuna sunulmuş değil.
Gözler yapılacak açıklamada
Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nda seçimin 3 Ekim 2026'da yapılmasının beklendiği aktarılırken, muhalif olduğu belirtilen ekibin önümüzdeki günlerde yazılı bir açıklamayla kamuoyunun karşısına çıkacağı bildirildi.
Yapılması beklenen açıklamayla birlikte adaylıkların ve ekiplerin daha net şekilde ortaya çıkması bekleniyor.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası seçim sürecindeki gelişmeler Afyonhaber.com’da takip edilecek.
Next





