İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderini, bu ülkeye dair hiçbir aidiyeti bulunmayan yabancılar belirleyecek hale gelmiştir dedi. Olgun, iktidarın açık kapı politikasının Türk milli devlet yapısını ve Türk milli kimliğini tehdit ettiğini söyledi.

Olgun, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, sadece sınır bölgelerinde değil İstanbul'un birçok ilçesinde de yabancı uyruklu seçmenlerin seçimlerde önemli rol oynayabileceğini belirtti. "Akp iktidarının ağzından düşürmediği asıl 'beka' sorunu budur" diyen Olgun, Türk kültürü ile uzaktan yakından alakası olmayanların, kendilerini Türk hissetmeyenlerin, Türk milletiyle ortak bir gelecek hayali kurmayanların, seçimlerde vereceği oylarla, çocuklarımızın geleceğini etkileyecek olması son derece endişe verici olduğunu ifade etti.

Olgun, İYİ Parti olarak, her fırsatta, kontrolsüz göç akımlarının, milli birliğimizin temel taşı olan demografik yapımızın parçalanmasına neden olduğunu vurguladıklarını söyledi. Olgun, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımız ve Türk milli kimliğimiz, bizim en değerli varlığımız, en büyük övünç kaynağımızdır. Dünyanın hiçbir medeni devletinin kabul etmeyeceği bir uygulamayla, ev alan, para veren herkese, eşantiyon dağıtılır gibi vatandaşlık dağıtılmaktadır. Demokrasimizde, yüzde 1 oyun bile öneminin ne kadar büyük olduğu ve ne kadar önemli sonuçlar doğurabileceği hepimizin malumudur. Birçok il ve ilçemizde yüzde 1'lik oy oranı, seçim sonuçlarını ve dolayısı ile kentin kaderini değiştirmektedir." dedi.