İYİ Parti il Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve teşkilat mensupları geçtiğimiz günlerde Ankara’da Cem evlerine yapılan saldırıyı kınamak ve geçmiş olsun dileklerini sunmak için Afyonkarahisar Hacı Bektaş Veli Derneği ve Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Mustafa Güllü ve yönetimini ziyaret etti.

Ziyarete İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun yanı sıra İl başkan yardımcıları Hamdi Arık, Ömer Yılmaz, merkez ilçe başkanı Orhan Karagöz ve gençlik kolları sekreteri İlayda Berberoğlu katıldılar.

Ziyarette konuşan başkan Mısırlıoğlu “Muharrem ayına girdiğimiz bu mübarek günlerde, Ankara’da cem evine gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyor, Alevi kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiçbir güç birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak. Türk milletinin bir ve beraber yaşamasına vesile kılan, hepimizin kardeşlik hukuku içerisinde vatan ve bayrak gibi konularda hiçbir sıkıntımız yoktur. Birbirimizi bir birine karşı düşürecek her türlü oyuna karşı olduğumuzu tüm dünyaya göstermemiz lazım. Bu tür olaylara asla müsaade etmememiz lazım ve yapanları da lanetlememiz lazım. Bu tür olayların karşısında olduğumuzu ve lanetlediğimizi göstermek ve bu vesile ile de muharrem ayını kutlamak için size bu ziyareti yapıyoruz. Hüsnü kabulünüz ve nezaketiniz için teşekkür ederim” dedi.

Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Mustafa Güllü ise “Böyle bir günde Ankara’da Cem evimize yapılan saldırıyı kınamanız anlamında ziyaret hem de muharrem ayı içerisinde yapıtlığınız ziyaretten dolayı size yönetiminize çok teşekkür ederiyorum. Muharrem ayı içerisinde ve ilimizde bulunan siyasi partiler arasında İlk olarak sizler geçmiş olsun ziyaretinde bulundunuz ve bu vesile ile muharrem ayımızı bizlerle beraber yaşadığınızı belirttiniz bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu olay gerçekten üzücü bir olay. Bu olay ne ilk olay nede son olay olacak. Bildiğiniz gibi geçmişte de bu tür olaylar yaşandı. Bu tür olaylara,Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşadığımız müddetçe Alevi toplumu olarak önce vatan , millet, Bayrak ve Türkiye diyoruz. Bu tür olaylardan dolayı asla kin beslemiyoruz. İnşallah daha kötü olaylarla karşılaşmayız. Bu olaylar bizleri kışkırtmak ve bizleri bir birimize düşürmek için oynanan oyunlar. Biz bu tür olaylara 12 Eylül öncesi ve 12 Eylül sonrası gelmedik şimdide gelmeyeceğiz. Bu olaylar Alevi Sünni meselesi değil öncelikle bunu ifade etmek isterim. Bu olaylar planlanmış, kurgulanmış ve birilerinin yönlendirmesiyle yapılan saldırılar. Bizler bu tür olayları lanetliyor ve kınıyoruz. Bizler hükümetten zor bir şey istemiyoruz sadece Cem evleri ibadethane statüsüne kavuşsun istiyoruz. Nazik ziyaretiniz için tekrar teşekkür ederim” dedi.