TÜBİTAK Lise Öğrencileri ve Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasının sergi ve ödül töreni, Ankara'da gerçekleştirildi.

Ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katıldı ve birincilere ödüllerini verdi.

Final sergisi ve ödül töreninde Afyonkarahisar ekipleri 6 derece ile döndü. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi'nin 4 derece aldığı final yarışmasında Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi de Sosyoloji Projesiyle ikinci olmayı baaşrdı.

Bölgeelrinde birinci olan toplam 384 projenin kıyasıya yarıştığı finalde, Afyon'dan katılan ekipler, 2 İkincilik, 3 Üçüncülük ve 1 Teşvik kazandılar.

AFSÜ, 45 öğretim üyesi alacak AFSÜ, 45 öğretim üyesi alacak

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Afyon Merkez Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesinden, danışman öğretmen Sibel Ercan ve öğrenciler Meryem Sarı ve Kübra Keziban Bahçe'nin Sosyoloji projesi Türkiye İkincisi olmayı başArdı.

Yarışmada, TÜBİTAK Ortaokullar Finalinde Sinanpaşa Bulca Şehit Necati Yatkak Ortaokulundan danışman öğretmen Yasin Duru, öğrenci Meryem Kandemir'in Değerler Eğitimi projesi Türkiye Üçüncüsü olmayı baaşrdı.

Milli Eğitim Müdür Miraç Sünnetci, projelerde emeği geçen okul ve kurumlarıı, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Editör: Birinci Editör