Afyonkarahisar'da yaşanan acı haber tüm Türkiye'yi derinden sarsmış durumda. 22 Aralık 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen hain saldırıda 3 kahraman Türk askeri şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı, bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği bu menfur saldırıya ilişkin derin üzüntülerini dile getirdi. Başkanlık, şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dilerken, ailelere ve Türk milletine baş sağlığı dileklerini iletti.

Ayrıca, yaralı askerlerin de en kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları temennisinde bulunuldu.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, şehitlerin aziz hatıralarının yaşatılacağı ve terörle mücadelede kararlılık mesajının bir kez daha vurgulandığı belirtildi. Barış ve kardeşlik önemine dikkat çekilen açıklamada, benzer acı haberlerin tekrar yaşanmaması için toplumun birlik ve beraberliğe destek vermesi gerektiği vurgulandı.

Şehit ailelerinin acılarına ortak olunması ve yaralılara acil şifalar dileklerinin iletilmesi, birlik ve beraberlik ruhunun önemini bir kez daha gösterdi. Afyonkarahisar halkı da bu zor zamanlarda bir araya gelerek, şehitlerin emanetlerine sahip çıkmaya söz verdi. CHP İl Başkanlığı ise teröre ve terör destekçilerine karşı mücadelenin her durumda devam edeceğini kamuoyuna duyurdu.