Hollanda’da Faaliyet Gösteren Tur Operatörleri Afyonkarahisar’ı Gezdi

Türk Hava Yolları’nın (THY) organizasyonu, Zafer Kalkınma Ajansı’nın işbirliği ve Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nin destekleriyle 420.000 Türkün yaşadığı Hollanda’da ki vatandaşlarımıza ve Hollandalılara termal turizmi tanıtmak amacıyla bu ülkede faaliyet gösteren tur operatörleri ve acenteleri temsilcilerine yönelik fam trip (tanıtım gezisi) organizasyonu ilimizde gerçekleştirildi. Zafer Havalimanı’nın işlerliğinin arttırılması, Bölge’nin ve Afyonkarahisar’ın termal turizm tesislerinin ve potansiyelinin tanıtılmasına yönelik 2013 yılından beri düzenlenen tanıtım gezisi organizasyonlarının bu ayağında Hollanda’da faaliyet gösteren tur operatörleri ve acentelerini Afyonkarahisar’a getirerek tanıtım organizasyonları düzenlendi. Gelen ekipte tur operatörleri ve acenteleri temsilcileri ile THY yetkilileri de yer aldı. 



16 Kasım Pazartesi günü Kütahya’da ilgili ziyaret ve gezileri gerçekleştirdikten sonra konaklamak üzere NG Otel’e geçen ekip, aynı akşam Afyonkarahisar genelindeki otel temsilcileri ile toplantı yaptı. Toplantının başında THY Rotterdam Müdürü Ferhat Yerli, Hollanda ve THY ile ilgili bilgileri; Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Ali Ceyhan, Bölge ve Afyonkarahisar’ın turizm potansiyeli ile ilgili bilgileri gelen ekibe ve otel temsilcilerine aktardı. Ardından otel temsilcileri kendilerine ayrılan masalara geçip ekip üyeleri ile yüzyüze görüşme şeklinde workshop yaptılar. Yapılan görüşmelerde özellikle kış aylarında termal turizme olan ilgilinin artırılması ve Afyon ilimize Hollandalı misafirlerin getirilmesine yönelik paket turların hazırlanmasına ve pazarlama faaliyetlerinin artırılmasına karar verildi.  Yaklaşık 3 saat süren etkinliğin her paydaş için olumlu ve verimli geçtiği dile getirildi.



17 Kasım Salı günü, gelen tur operatörlerinin Afyonkarahisar’ı yakından tanımaları için gün boyu tanıtım programı gerçekleştirildi. Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar YDO Uzmanı İbrahim Altıntaş’ın da ekibe eşlik ettiği program kapsamında ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sn. Özge Demirayak ziyaret edildi. Bu ziyaret kapsamında Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelinin geliştirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Program dahilinde gün boyunca ilimiz merkezimizde bulunan 5 yıldızlı oteller (İkbal, Oruçoğlu, Korel, Budan, Anemon) gezildi. Bu vesile ile gelen misafirlerimiz, otellerimizin imkânlarını görme fırsatı buldular. Ayrıca en son teknoloji ile konforu bir arada sunan Türkiye'nin en gelişmiş tedavi merkezlerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi. En son olarak misafirlerimiz, Afyonkarahisar Merkez’de bulunan tarihi ve kültürel yerlerimizden olan Ulu Cami, Kale, Konaklar, Mevlevihane ve Uzun Çarşı ziyaretini gerçekleştirdiler. Tanıtım programı Çarşamba günü sabahı misafirlerimiz Zafer Havalimanı’na yolcu edilmesiyle son buldu.