Tahincioğlu Basketbol Liginde mücadele eden temsilcimiz Afyon Belediyespor, 23 Aralık saat 13.00’da Avrupa kupalarından elenerek lige odaklanan Türk Telekom ile evinde karşı karşıya gelecek.



Derin bir kadroya sahip olan Afyon Belediyespor 23 Aralık Pazar günü kendisi açısından kritik ve bir o kadar da zorlu bir mücadeleye çıkacak. Son olarak deplasmandalider Fenerbahçe Beko’ya yenilen Can Sevim’in öğrencileri, Pazar günü de geçtiğimiz haftalarda gösterdiği üstün performanslar gibi Türk Telekom karşısında da galibiyet aramak için sahaya çıkacak.
Sezona flaş transferleri kadrosuna katarak başlayan temsilcimiz, son olarak takıma kazandırdığı tecrübeli pota altı oyuncusu Frank Elegar’ı bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Bursa ekibi TOFAŞ’a göndermişti. Elegar haricinde takımımızda eksik ya da sakat bir oyuncunun bulunmaması ve Elegar’ın takımdan ayrılmasının ardından gözler bir kez daha Amerikalı pota altı oyuncusu Jamelle William Haggins’e çevrildi

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda oynanacak karşılaşmada her iki takımda da sayı ve diğer istatistikler bazında ki karşılaşmaları siz değerli okuyucularımız için derledik. Buna göre, konuk takım Türk Telekom’da Kenny Gabriel, Kaya Peker, Joshua Landersberg, Vladımır Stimac gibi isimler ön plâna çıkarken, temsilcimiz Afyon Belediyespor’da ise, Edgaras Zelionis, Cevher Özer, Marco Knıght, Earl Calloway gibi isimler ise takımımızın en etkili silahları arasında yer alıyor.

Mor beyazlılar, Ankara ekibi ile geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol 1.Liginde de karşı karşıya gelmiş, Türk Telekom şampiyon olarak direkt Tahincioğlu Basketbol Süper Ligine çıkarken, temsilcimiz Afyon Belediyespor ise play-off’larda büyük bir başarı göstererek adını bir üst lige yazdırmıştı.