Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu öncülüğünde, Emirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi koordinesinde düzenlenen Gönül Sohbetleri programları, Aziziye Sanat Merkezi’nde yoğun ilgiyle devam ediyor.
Bu kapsamda edebiyat dünyasının sevilen isimlerinden Yazar Hayati İnanç, Emirdağ’da vatandaşlarla buluşarak “Hayata Dair” konulu söyleşi gerçekleştirdi.
Salonun tamamen dolduğu ve yoğun ilgiyle takip edilen programda yazar Hayati İnanç, hayatın anlamına dair kıymetli değerlendirmeleriyle gönüllere dokunan unutulmaz bir akşam yaşattı.
Konuşmasında insanın hayattaki kıymetinin duruşuyla, bıraktığı izlerle ve bulunduğu yere kattığı değerle ölçüldüğünü vurgulayan Hayati İnanç; olgunluğun, insanın başına bir iş geldiğinde hatayı önce kendinde aramasıyla başladığını belirtti. Kişinin kendini düzeltmeyi ertelememesi gerektiğini söyleyen Hayati İnanç, akıllı olanın bugünden “ah” diyerek kendine dönüp yolunu güzelleştirmesi gerektiğini dile getirdi.
Hayatın yükünü hafifleten en büyük erdemlerden birinin “Haklısın” diyebilmek olduğunu belirten Hayati İnanç, insanın ölümü, Allah’ı ve kendisine iyilik yapanı unutmaması gerektiğini hatırlattı. Kötülük yapanları geride bırakmanın ise ruhu özgürleştirdiğini ifade etti.
Şiirlerle zenginleşen programda “Yer, yer seni…” dizeleriyle toprak ve hayat döngüsüne de değinen Hayati İnanç, gönüllerde iz bırakan bir söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşinin sonunda ise dinleyicilere “Vasiyetim” diyerek tavsiye ettiği eserlerin okunmasını önerdi. (https://hayatiinanc.com/vasiyetim/)
Salonu doldurarak programa yoğun ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Koyuncu, kıymetli sohbeti ve gönüllere dokunan anlatımı için Yazar Hayati İnanç’a şükranlarını sundu.
Program sonunda Başkan Koyuncu tarafından Hayati İnanç’a günün anısına Topakev hediye edilirken, AK Parti İlçe Başkanı Emrah Mola tarafından kendisine plaket takdim edildi.




