Uluslararası lezzetler ansiklopedisi, TasteAtlas'ın En iyi 100 Türk yemeği sıralamasında Afyon Sucuğu 8. sırada yer aldı.

Bir lezzetler ansiklopedisi, geleneksel yemeklerin, yerel malzemelerin ve otantik restoranların dünya atlası olrak uluslararası yayın yapan TasteAtlas, sektörde bilinen ve dikkate alınan bir web sitesi.

Uluslararası lezzetler ansiklopedisi,TasteAtlas'ın, 8 Şubat 2024 tarihinde yayınladığı En Lezzetli Türk Yemekleri listesine göre sıralama şöyle oluştu:

1. Mantı

2. Tombik Döner

3. Dondurma

4.Mercimek Çorbası

5. Hünkar Beğendi

6. Gaziantep Baklavası

7. Kalamar Tava

8. Afyon Sucuğu

9. Sarma

10. Lavaş

Afyon'un Bilinmeyen Fotoğrafları Afyon'un Bilinmeyen Fotoğrafları

TasteAtlas'ta Afyon Sucuğu şöyle anlatılmış:

Dünyanın geri kalanı tarafından sucuk olarak bilinen Afyon sucuġu , geleneksel olarak Ege Denizi kıyısının iç kesimlerinde yer alan bir Türk ili olan Afyonkarahisar'da üretilen, kuru fermente edilmiş, baharatlı bir sucuktur. Afyon Sucuġu, tipik olarak kimyon, sumak, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber ve (çoğunlukla) kekik ile tatlandırılan ve tatlandırılan kıymadan oluşan helal sertifikalı bir üründür.

Güne düzgün bir Türk kahvaltısıyla başlamak için Afyon sucuġu'nun yumurta ile kızartılması ve bir fincan sıcak siyah çay eşliğinde yapılması gerekir, ancak aynı zamanda kuru fasulye ile pişirilebilir veya sucuġu ekmek adı verilen Türkiye usulü ızgara sandviçle de tüketilebilir .