Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, 01-31 Ocak 2024 tarihleri arasında uyuşturucuyla mücadele kapsamında Eskişehir genelinde bir dizi olay yaşanmıştır.

İlgili dönemde, TCK-188 (Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti) suçundan üç olayda dokuz şüpheliye işlem yapılmış, iki şüpheli tutuklanmış ve yedi şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Ayrıca, TCK-190 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Alenen Özendirme) suçundan iki olayda iki şüpheli hakkında işlem yapılmış ve bu şüpheliler de serbest bırakılmıştır.

TCK-191 (Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçundan ise on üç olayda on sekiz şüpheliye işlem yapılmış ve bu şüpheliler de serbest bırakılmıştır.

Toplamda ise on sekiz olayda yirmi yedi şüpheliye işlem yapılmış, iki şüpheli tutuklanmış ve yirmi beş şüpheli serbest bırakılmıştır.

Bu olaylar sonucunda toplamda 55 gram bonzai, 67 gram kubar esrar, 19 gram metamfetamin, 18 adet sentetik ecza uyuşturucu hap, 12 adet uyuşturucu kullanma aparatı (Payp), 2 adet hassas terazi, 58 adet çarşaf diye tabir edilen sigara sarma kağıdı, 2 adet tabanca, 7 adet tabanca fişeği ve 1 adet çalıntı motosiklet ele geçirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#Eskişehir #JandarmaKomutanlığı #UyuşturucuylaMücadele #Güvenlik #Haber