Dolar ve euro, piyasalardaki yükseliş trendine uyum sağlayarak bugün yeni rekorlar kırdı. Dolar, 30,72 TL seviyesine yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Euro ise 33,32 TL seviyesine kadar çıkarak tarihinin en yüksek noktasına ulaştı.

Döviz kurundaki bu hızlı yükseliş, geçtiğimiz haftalarda da devam etmiş ve dolar ile euro sürekli yeni rekorlar belirlemiştir. Bugün de yukarı yönlü hareketlerini sürdürerek tarihi zirvelerini gören dolar ve euro, piyasaları etkilemeye devam ediyor.

Doların bugün ulaştığı 30,7249 seviyesi, önceki kapanışa göre büyük bir artışı temsil ediyor. Doların bir süredir 30 TL sınırının üzerinde seyretmesi, ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini göstermeye devam ediyor.

Euro da geçtiğimiz haftalarda rekor kırmış ve 33 lirayı aşmıştı. Bugün ise 33,3221 seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek noktasına ulaştı. Euro, önceki kapanışını da 32,9277 seviyesinden gerçekleştirmişti.

Döviz kurlarındaki bu fahiş yükseliş, ekonomiye yansımalarıyla birlikte endişe yaratmaktadır. Piyasalardaki dalgalanmaların nedenleri incelenmeli ve ekonomiye yönelik tedbirler alınmalıdır. Dolar ve eurodaki yükseliş trendi sürerken vatandaşlar ve iş dünyası, döviz kurlarındaki gelişmeleri yakından takip etmektedir.