Bank of America'nın robotu, Türk bankaları için son bir buçuk ay içinde üç olumlu rapor yayımladı ve dün Borsa İstanbul'da 6.3 milyar liralık net alım yaparak tarihinde önemli bir başarı elde etti.

Bank of America'nın robotunun hızlı ve iştahlı alım yapabilmesi tartışmalara neden oldu ve zaman zaman işlemlere sınırlama getirilmesini talep edildi. Cuma günü devreye giren BoA robotu, 6.3 milyar liralık net alım yaparak günü tamamladı. Bu, Borsa İstanbul'daki toplam net alımın %90'ına denk geliyor ve tarihi bir işlem gerçekleştirildi. İkinci en büyük alıcının cuma günkü net alımı ise sadece 397.1 milyon lira oldu. Yani, BoA robotu neredeyse 15 katı daha fazla alım yaptı.

Gazete Duvar'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre, Borsa İstanbul yeni yıla dalgalı başlasa da geride bıraktığımız haftada gelen yabancı banka raporları, Merkez Bankası'nın ABD'deki Yatırımcı Günü toplantısı ve Moody's'ten dün gelen karara yönelik olumlu beklentiler bankalar başta olmak üzere gelen alımlarla borsa endeksleri pozitifti.

BoA robotu en çok Akbank, Türk Hava Yolları, Koç Holding, BİM ve Turkcell gibi hisseleri aldı. En çok satılan hisseler ise İş Yatırım, QNB Finans Yatırım, TEB Yatırım, Garanti BBVA ve Ziraat Yatırım oldu.

Moody's'in Bu kararı önceden satın alması, BoA robotunun yeni haftada ne yapacağına dair tartışmalara yol açıyor. Piyasa uzmanlarının tahminleri farklılaşıyor. Bazı uzmanlar, cuma günü yapılan alımların yüksek fiyattan gerçekleştiğini belirterek, BoA robotunun bu alımları hemen satışa çevirmeyeceğini düşünüyor. Ancak, farklı düşünen uzmanlar ise yeni haftada satış yönünde bir hareketlilik olabileceğini dile getiriyorlar.






Bank of America'nın robotu Türk bankaları için olumlu raporlar yayımladı ve Borsa İstanbul'da tarihi bir işlem gerçekleştirdi. Cuma günü 6.3 milyar liralık net alım yaparak bir önceki en büyük alıcının 15 katı daha fazla alım gerçekleştirdi. Robotun en çok aldığı hisseler arasında Akbank, Türk Hava Yolları, Koç Holding, BİM ve Turkcell bulunurken, en çok satılan hisseler arasında İş Yatırım, QNB Finans Yatırım, TEB Yatırım, Garanti BBVA ve Ziraat Yatırım yer aldı. Gelecek haftada Bank of America robotunun yapacağı hamleler konusunda piyasa uzmanlarının tahminleri farklılaşıyor. Bazıları, robotun yüksek fiyattan yapılan bu alımları hemen satışa çevirmeyeceğini öngörürken, diğerleri satış yönünde bir hareketlilik bekliyor.