Afyonkarahisar'ın en merkezi mahallelerinden olan Sümer Mahallesinde doğalgaz olmayışı birçok sorunu da beraberinde getirirken, mahalle sakinleri konuyu hem milletvekillerine hem de belediye başkanına ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söylediler.

ŞEHRİN ORTASINDA KÖMÜR SOBASI YAKIYORUZ

Sümer mahallesinde yapılması muhtemel kentsel dönüşüm nedeniyle doğalgaz verilmeyen bazı bölgelerde yaşayan vatandaşlar, Ak parti ve MHP milletvekillerinin doğalgaz müjdelerinden kendilerinin de paylarını almak istediklerini söylediler.

Şehrin en merkezi noktasında kömür sobasıyla ısınmaya çalıştıklarını söyleyen mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in 2022 yılı Haziran ayında kendilerini ziyaret ettiğini ve 'Gerekli kurumlarla doğalgaz konusunda görüşmelerimizi yapacağız. Elimizden geldiği kadar sorunları çözmeye gayret edeceğiz' dediğini hatırlattılar.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Bir mahalle sakini ise; 'Afyon'un göbeğinde Sümer mahallesinde yaşıyorum. Bir sokak altımızda bile doğalgaz var. Doğalgaz bizim de hakkımız değil mi. Lütfen artık Sümer mahallesine de getirin doğalgazı yazıktır günahtır burada birçok yaşlı insan var kömürle çuvalla uğraşmasınlar.' dedi.