Eskişehir'de genç bilim insanı adayları, Kutuplar ve İklim Değişikliği konularında araştırmalarını yarıştıracaklar. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, lise öğrencilerini bu önemli konularda araştırmalar yapmaya teşvik eden iki büyük yarışmaya dikkat çekiyor. Antarktika ve Arktik'teki kutup bilimleri alanında çalışmalar yapmaya teşvik eden "Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması" ile öğrencilerin ülkemizin uluslararası bilimsel sahnede güçlü bir konuma gelmesi hedefleniyor.

Bu yarışmanın son başvuru tarihi 29 Mart 2024 olarak belirlenmiştir. İkinci yarışma ise "Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması"dır. Bu yarışmayla genç nesiller iklim değişikliğinin etkilerini anlayacak ve yerel çözümler üretebilecekler. Bu yarışmanın da son başvuru tarihi 29 Mart 2024'tür. Her iki yarışmada da dereceye giren ilk üç projeye para ödülleri verilecektir. Ödüller sırasıyla 50.000 TL, 30.000 TL ve 20.000 TL olacaktır. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, genç beyinleri bu tür yarışmalara katılmaya ve bilime katkıda bulunmaya teşvik etmektedir.

Yarışmalara başvurmak ve daha fazla bilgi almak için Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesini veya TEKNOFEST'in projelerle ilgili web sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Eskişehir, geleceğin bilim adamlarını yetiştiren bu projelerle bilim dünyasında parlayan bir yıldız olmaya devam etmektedir.

#Eskişehir #bilimyarişması #kutuplar #iklimdeğişikliği #gençbiliminsanları