Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2018-2023 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" amacı doğrultusunda Özel Yeni Yol İlkokulu'nda eğitim düzenledi.

Eğitim, 25 Aralık 2023 tarihinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine "Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında verildi. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş'ün katıldığı eğitimde, Gıda Mühendisi Ece Dergi ve Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz tarafından güvenilir gıda, gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıda tüketimi ve gıda israfının önüne geçmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgiler verildi. Eğitim faaliyetleri kapsamında İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrolünde devam eden çalışmalar sonucunda toplamda 147 öğrenciye eğitim verildi.

Bu eğitimlerle çocukların bilinçli tüketici olmaları hedeflenmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2018 yılından beri "Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında eğitimler düzenlemektedir.
#Eskişehir #tarım #orman #gıdagüvenliği #eğitim