Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü, ATSO KOBİ Akademisi aracılığıyla Yeşil Sanayi Destek Programı hakkında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mühsürler, küresel yeşil dönüşümün ve uluslararası anlaşmaların önemini vurguladı ve Türk işletmelerinin karbon emisyonlarını azaltma gerekliliğine dikkat çekti. Mühsürler, ATSO'nun yeşil dönüşüme katkılarından ve öncülüğünden örnekler vererek, Yeşil OSB planlarından ve ödüllü ATSO binasının sürdürülebilir özelliklerinden bahsetti. Ayrıca, sanayicilere ve yerel işletmelere KOSGEB desteklerinin önemini ve kullanımını anlattı ve iş birliği çağrısında bulundu.

Bilgilendirme toplantısında konuşan KOSGEB Afyonkarahisar Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Dünya Bankası tarafından finanse edilecek olan ve 6 yıl sürecek olan Yeşil Sanayi Destek Programı'nın detaylarını paylaştı. KOSGEB temsilcilerinin de katkı sağladığı toplantıda, katılımcılara programın faydaları ve başvuru süreci hakkında bilgiler verildi.

Toplantının tamamı YouTube üzerinden izlenebilirken, destek programına başvurmak isteyenler e-Devlet üzerinden KOSGEB bağlantılarına yönlendiriliyor.