Afyonkarahisar'da bir vatandaşın evinin önünde beslediği köpeğin havalı tüfekle vurularak telef edilmesi olayı, şikayetçiğin şikayeti üzerine araştırılıyor.

Bolvadin ilçesi Özburun beldesinde yaşanan olayda, Uğur Koç adlı vatandaş, köpeğinin belediye personeli tarafından vurulduğunu iddia etti.

Olay, sabah erken saatlerde yaşandı. Koç, köpeğinin mamasını vermek için beldeden ayrıldı ve öğle saatlerinde koyunlarına yem vermek için geri döndüğünde, köpeğini hareketsiz bir şekilde evinin önünde buldu.

Hayvanın vücudunda kaz izleri olduğunu fark eden Koç, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve hayvanın havalı tüfekle vurularak telef edildiğini belirledi.

Koç, jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Köpeği vuran kişinin belediye personeli olduğunu iddia eden Koç, hayvanın kimsenin zararına yol açmadığını söyledi. Olaydan sonra kahvehanede belediye personeliyle karşılaşan Koç, köpeğini kimin vurduğunu sorduğunda bir kişinin kendisinin vurduğunu söylediğini belirtti.

Koç, bu durumu jandarmaya bildirdiğini ve tekrar karakola gidip durumu anlattığını söyledi. Hayvanların barınaklara teslim edilmesi gerektiğini belirten Koç, belediye veya başka bir kurumun köpeklere zarar vermemesi gerektiğini ifade etti.

Olayın ardından jandarma tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, Özburun Belediyesi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.