Afyonkarahisar: Vali Güran Yiğitbaşı, Polis Eğitim Merkezi Mezuniyet Törenine Katıldı Afyonkarahisar'da, Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin (POMEM) 29. Dönem Mezuniyet Töreni, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla coşkuyla gerçekleştirildi. Törende, mezun olan genç polis adayları hünerlerini sergiledi ve geleceğe adımlarını attı.
Törenin başlamasıyla mezunlar, Polis Akademisi Marşı eşliğinde yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dönem birincisi Polis Memuru Hasan Deniz, duygularını paylaştı ve plaketini yaş kütüğüne çaktı.
POMEM Müdürü Mehmet Kunt'un konuşması, mezuniyetin onurunu ve teşkilatın misyonunu vurguladı. Kendilerini 20 Mart'tan bu yana süren zorlu eğitim programını başarıyla tamamlayan 439 genç polis adayına teşekkür ederek, Cumhuriyetin 100. yılında Afyonkarahisar'da böylesine bir törenin yapılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.
Kunt, "POMEM olarak amacımız; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik ve laik cumhuriyetimizi koruma azminde, millet ve vatan sevgisi dolu polisler yetiştirmektir" diyerek, eğitimlere katkıda bulunan herkese ve ailelere teşekkür etti. Öğrencilerin eğitmenleri tarafından sadece silah tutmanın değil, aynı zamanda vicdan terazisini de tutmanın öğretildiğini ifade etti.
Vali Güran Yiğitbaşı ise konuşmasında, Türk Polis Teşkilatının ülkenin huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakârca hizmet verdiğini belirtti. Yeni mezun polis memurlarının ülkenin huzur ve güvenini sağlama görevini devraldığını ve gelecekte bu bayrağı taşıyacaklarını ifade etti.
Tören, başarılı adaylara ödüllerin verilmesi ve yemin edilmesiyle son buldu. Afyonkarahisar'ın ve Türk Polis Teşkilatının gururunu yansıtan bu özel tören, yeni mezunların göreve başlamasıyla taçlandırıldı.