Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), toplumun ihtiyaç sahibi bireylerine destek olma yolundaki çabalarını sürdürüyor. İlçe Kaymakamı Osman Bilici, vakfın yürüttüğü çalışmaların değerine vurgu yaparak, özellikle muhtarlara düşen kritik rolleri dile getirdi.


Kaymakamlık önderliğinde, muhtar temsilcilerinin belirlendiği seçim işlemleri Kredi Yurtlar Kurumu'nun konferans salonunda yapıldı. Toplantı, Kaymakam Osman Bilici'nin yanı sıra SYDV Müdürü Şükriye Yeşildağ ve ilçenin mahalle ile köy muhtarlarının da katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Kaymakam Bilici seçim öncesinde yaptığı konuşmada, muhtarlara özellikle hane incelemeleri sürecinde doğru bilgi aktarımının önemini vurguladı. Sosyal devlet ilkesinin, devletin vatandaşının yanında olmasını gerektirdiğine dikkat çekti.


Yaşanan seçimde ise İncili Mahallesinin Muhtarı Orhan Dölek mahalle muhtarları adına, Dereköy Muhtarı Bayram Ali Eryörük ise köy muhtarları adına oy birliği ile SYDV Mütevelli Heyeti'ne üye olarak seçilme başarısı gösterdi.