Türkiye'nin Kültür ve Sanatına Katkı Sağlayan Kurumlara Ödül Yağmuru Kültür ve Turizm Bakanlığı, 44 yıldır kesintisiz sürdürülen özel ödül geleneğini bu yıl da sürdürdü. Şehrimizin gurur kaynaklarından İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi de bu yılın ödüllü kurumları arasında yer aldı.


Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "2023 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri"ni kazanan kurumları duyurmak için sosyal medyadan bir açıklama yaparak, alanında değerli çalışmalar yapan üç farklı kurumu kamuoyuna tanıttı. Anelsander, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi ve Sadberk Hanım Müzesi ödüle layık görüldü.


Bu başarılı kuruluşları tebrik eden Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada kurumlara verdikleri katkılardan dolayı şükranlarını sundu. Ödüller, kültür ve sanat alanında üstün hizmetleri olan kurum ve kişilere veriliyor.


Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da, bu özel ödülle kentimizin gurur duyduğunu belirtti. Türkiye'nin en büyük müzik müzelerinden biri olan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi'nin desteğiyle, Afyonkarahisar'ımızın zengin kültürüne dikkat çekti ve müzemizin aldığı ödül için memnuniyetini ifade etti.