Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporuna göre, ülke genelinde eylül ayı yaz gibi geçmeye devam edecek.

Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Cuma gününden itibaren Karadeniz'in belirli bölgeleri hariç sıcaklık 30 dereceyi aşacakken, cumartesi günü ise yurdun batı ve güney kısımları kavurucu sıcakları hissedecek.

Afyonkarahisar'da hafta sounda ahva sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-6 derece üstünde, 30 derecelerde olacak. Afyonkarahisar'da önümüzdeki bir hafta boyunca hava sıcaklıkları 4-6 derece üzerinde seyredecek.

Eylül ayı yaz mevsimini aratmayacak şekilde sıcak ve kurak geçmeye devam ediyor. Uzmanlar ay sonuna kadar yağış beklenmediğini aktarırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son değerlendirmede kavurucu sıcakların geri döneceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan çevreleri, Van’ın güney kesimleri ile bu akşam saatlerinde Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri’nin doğusu, Osmaniye’nin doğusu, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa çevreleri ve Gaziantep’in doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.