Takımımız Afyonspor,  pazar günü saat 19.00 da güzel bir hava ve zeminde 2. Lig Beyaz Grup 4. Hafta müsabakasında Zonguldak Kömürspor ile karşılaştı.

Maça Afyonspor beklediğimiz 11 ile başladı. Afyonspor’un maça hızlı başlayacağını düşünüyorduk, dengeli başlamayı tercih etti. Evinizde ilk dakikalardan itibaren baskı kurarak başlamalısınız. Zonguldak Kömürspor  kaleden ayağa paslarla çıkmaya çalışan bir takımdı, ona baskı kurduğunuzda çok rahat hata yapabilecek bir takım, nitekim Ergin Keleş böyle bir pozisyonda topu hemen direğin dibinden auta attı. İlk 20-25 dakika böyle bir baskı devam etseydi mutlaka gol çıkardı takımımız adına.

Dengeli oyun rakip takımın işine geldi, pozisyonlar buldular ve 29. dakikada Fatih Bektaş'ın attığı golle deplasman ekibi1-0 öne geçti. Benim görebildiğim kadarıyla pozisyon ofsayttı lakin yardımcı bayrağı çekmeyince orta hakem pozisyonu oynattı ve geriye düştük.

Bu golden sonra reaksiyon göstermeye başladık. Bulduğumuz pozisyonları gole çeviremedik. İkinci yarı Tolga hoca tarafından değişiklikler yapıldı özellikle çift forvete döndükten sonra daha etkili olduk ve maçın 79. dakikasında Muhammet Enes Erdem'in attığı jeneriklik vole golle beraberliği yakaladık. Kalan sürede girişimlerimiz sonuç vermedi ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldık.

Son anlarda Eray Akar ikinci sarıdan kırmızı gördü, ikinci sarının yapılan faule göre ağır olduğunu düşünüyorum.

Takımı değerlendirdiğimizde, orta sahanın oyuna yeteri kadar ağırlığını koyamadığını müşahade ettik. Mehmet Alaeddinoğlu yalnız kaldı, O’na mutlaka destek verecek iyi bir orta saha gerekiyor. Savaş bu konuda çok yetersiz maalesef. Yeni orta saha transferleri inşallah  bu derde bir çözüm olurlar süre almaya başladıklarında. Afyonspor özellikle evindeki maçlarda, Ergin Keleş ve Muhammet Enes’le çift forvet oynamalı. Açık oyuncular da onları iyi toplarla devamlı beslemeliler. Bu şekilde gol sıkıntımızın kalmayacağını düşünüyorum. Sol bek Ali Emre dün çok dağınıktı, bir pozisyonda hiç olmaması gereken yerde oldu ve M.Enes’in rahat gol yapacağı pozisyonda gole mani oldu hamlesiyle.

Takım oturunca, ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir Afyonspor izleyeceğiz buna inanıyoruz. Hakem yönetimi yine faciaydı, ofsayttan yenilen gol, takdir haklarının rakip takımdan yana kullanılması, yardımcıların yetersizliği, rakip takım oyuncusunun serbest vuruşta topun önüne geçerek hakeme oyuncu değişikliğini yaptırması ve oyunu soğutması, rakip takım oyuncularının zaman çalmalarına müsamaha edilmesi gibi.. nedenler kötü yönetimin en belirgin taraflarıydı.

Ne diyelim sağlık olsun takımımız adına, hafta sonu 1461 Trabzonspor maçından iyi bir neticeyle döneriz inşallah..

 

Not: Taraftarlar maraton çıkışında tek kapı açık olduğu için sıkışıklığa neden olduğunu ifade ettiler girişte nasıl farklı kapılardan alındıysa çıkışta da farklı kapılardan taraftarların çıkabilmesi gerekir, yönetim ve stat yetkilileri bu konu ile ilgilenecektir diye düşünüyorum. Bilgilerine..

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]