Gondollarıyla Ünlü Venedik’te Nerede Kalınır ?

Venedik altı sestieri'den (bölge) oluşur ve kendinizi temel alabileceğiniz birkaç tane daha uzak mahalle vardır. En büyük cazibe merkezleri San Marco sestiere'de yoğunlaşmıştır, ardından Dorsoduro ve Cannaregio gelir. Venedik harika bir şekilde yürünebilir, ancak Cannaregio'nun kuzey kenarlarından Piazza San Marco'ya gitmek zaman alabilir. Şehrin her yerinde mükemmel Venedik otelleri var, ancak en iyilerinin çoğu en popüler sestieri'de yoğunlaşıyor.

Venedik’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek çok sayıda bölge var. Ancak bu bölgeler arasında en popüler ve en iyi konumlu olanlara değineceğiz.

Venedik'in güney kesiminde yer alan ve San Polo ve Dorsoduro'dan Büyük Kanal tarafından ayrılan San Marco, ikonik mimariyle çevrili Piazza San Marco'yu bulacağınız şehrin en eski ve en görkemli kısmıdır. Aynı zamanda, bir vapur merkezi ve özellikle sahil boyunca gece gündüz ziyaretçi kalabalığıyla en işlek ve en turistik yer. Piazza San Marco'dan uzaktaki küçük sokaklar daha sessiz ve keşfetmesi keyifli.

Doğuda San Marco'nun bitişiğinde Venedik'in en büyük mahallesi olan ve merkezinde Arsenale (tarihi tersane) bulunan Castello yer alır. Venedik'in en kalabalık bölgesine olan yakınlığına rağmen, Castello'daki yerel yaşamın temposu, şehrin botanik bahçelerinin varlığı ve küçük, sakin plazaların çoğalmasıyla kısmen desteklenen sakin ve dingindir. Şehrin en önemli kiliselerinden bazıları da burada bulunuyor.

San Marco'dan Büyük Kanal'ın karşısında ve kuzeyde Santa Croce ile San Polo'nun sınırında yer alan Dorsoduro, ağır sıklet cazibe merkezlerinin ve otantik yerel yaşamın harika bir karışımıdır. Büyük sanat galerileri ve sarayların yanı sıra, büyük öğrenci nüfusu tarafından körüklenen bazı mükemmel yemek mekanları (mahalledeki ürün pazarının yanı sıra) ve canlı gece hayatı vardır.

Gayri resmi olarak Dorsoduro sestiere'nin bir parçası, ancak gerçekte, Dorsoduro'nun güneyinde ve San Marco kanalının karşısında ayrı bir ada olan Giudecca, yüzyıllar boyunca bir sürgün ve aristokrat inziva yerinden bir sanayi merkezi ve askeri kışlaya kadar birçok şapka taktı. Birkaç güzel kilisenin yanı sıra, şehrin mütevazı bir bölgesi ve birçok sanatçının stüdyosuna ev sahipliği yapıyor.

Asırlık şeritlerden oluşan bir labirent olan San Polo, yalnızca en küçük mahalle değil, aynı zamanda tarihi açıdan en önemli mahallelerden biridir. San Marco'nun batısında ve ünlü Rialto Köprüsü üzerinden Büyük Kanal'ın karşısında yer alan San Polo, güzel kiliselerle doludur ve Venedik'in en iyi restoranlarından bazılarının yanı sıra hareketli bir ürün pazarına ev sahipliği yapar. Burada, Campo San Polo'nun etrafında kümelenmiş bir avuç dolusu mükemmel mahalle barları var.

Santa Croce, San Polo ile sınır komşusudur ve şehrin en az turistik mahallesidir, otobüs durağına ve vaporetto merkezine ev sahipliği yapar. Eski usul, aile tarafından işletilen restoranların (özellikle San Giacomo meydanı çevresinde zengin ürünlerle) ve uygun fiyatlı konaklama birimlerinin yanı sıra, burada çağdaş sanat ve doğa tarihine odaklanan bir avuç manzara var. Ve San Polo'nun gece hayatına kolay bir yürüyüş mesafesindedir.

Venedik’te Nerede Kalınır ? Hangi Mahallede Konaklamalı ?

Hem tren istasyonunu hem de güzel sinagoglar ve Yahudi tarihi müzesi ile dünyanın ilk Yahudi gettosunu kapsayan Cannaregio, şehrin kuzey kesiminde yer almaktadır. Santa Croce ve San Polo'dan Büyük Kanal'ın karşısındadır ve sırasıyla güney ve doğuda San Marco ve Castello ile sınırlanmıştır. Venediklilerin yoğun olarak yaşadığı bu bölge, gösterişten uzak barları ve restoranlarıyla en özgün mahallelerden biridir.

Murano, Venedik'in hemen kuzeyindedir ve Cannaregio'dan kısa bir vapur yolculuğu ile ulaşılabilir. Adanın uzun ve şanlı bir cam yapım tarihi vardır ve Murano cam kreasyonları hala dünyanın en iyileri arasında sayılmaktadır. Aynı zamanda kalmak için şehrin sessiz ve eşsiz bir parçasıdır.

Cannaregio'dan vaporetto yolculuğuyla yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Burano, Venedik lagününün kuzey kesiminde, incelikli dantel işleme konusundaki uzun geleneği ve renkli balıkçı evleriyle ünlü küçük bir adadır

Uzun, sıska, düz sokakları ve arabaları olan ve Venedik'in geri kalanını tanımlayan kanal labirentleri ve dar, trafiğe kapalı sokaklarla karşılaştırıldığında titreşim açısından bir aykırı olan Lido de Venezia, Venedik'in tam doğusunda yer almaktadır. Castello veya Cannaregio'dan vaporetto ile ulaşılabilen cazibe merkezleri arasında uygun bir kumsal, art deco mimarisi ve bir dizi iyi restoran bulunmaktadır. İşte Venedik’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en popüler bölgeler ;

SAN MARCO

Lagün kentinin en eski ve en ünlü mahallesi olan San Marco (San Marco veya San Marco Meydanı olarak da anılır) uzun süredir Venedik'in atan kalbi olmuştur.

Herhangi bir zamanda oldukça kalabalık olan San Marco, yol boyunca Venedik'in en efsanevi yerlerinden bazılarını gezerken meydandan yönlerini kolayca alabilen turistler için popüler bir buluşma noktasıdır

11. yüzyılda inşa edilen San Marco Bazilikası, Bizans mimarisinin önde gelen bir örneği olmaya devam ediyor ve bağlantılı Palazzo Ducale veya Doge Sarayı, iktidardaki Venediklilerin göz kamaştırıcı zenginliğini ve akıllara durgunluk veren gücünü sergiliyor

Konuklar, sarayın hemen dışında St. Mark'ın harika astrolojik saat kulesi Torre dell'Orologio'nun altında dolaşabilir veya kapılarını ilk kez 18. yüzyılda açan Caffé Florian'da bir espressonun tadını çıkarabilirler

San Marco'nun birinci sınıf konumu, lagünün ve yakındaki adaların muhteşem manzaralarına izin verir ve oteller genellikle bu bölgede en pahalıdır.

San Marco'da konaklamaya kararlıysanız, sezon dışı otel fırsatlarını ve olası indirimleri göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun, çünkü St. Mark's yakınlarında konaklama aşırı derecede pahalı olabilir. Ancak yine de Venedik’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi bölgedir.

San Marco, merkezi Venedik adalarındaki tüm semtlerin en merkezi olması nedeniyle, ilk kez gelen ziyaretçiler için Venedik'te kalınacak en iyi yerdir. Burada kalırsanız, her şeyin ortasında, birçok önemli cazibe merkezinin yanı sıra birçok alışveriş, yemek ve gece hayatı mekanına sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde olacaksınız

San Marco, adını Venedik'in koruyucu azizi Aziz Michael'dan almıştır. San Marco, şehrin en tarihi cazibe merkezlerinin çoğuna ev sahipliği yapan lagün şehrinin turist kalbi ve en eski bölgesidir. Ayrıca, her biri tarihi binalarla çevrili, keşfedilecek çok sayıda büyüleyici ara sokak bulacaksınız.

Hemen bitişiğinde çarpıcı Doge Sarayı (Palazzo Ducale) var. Büyük Kanal'a bakan Doge's Palace, sadece süslü dış cephesi için bile görülmeye değer. Ancak, zamanınız varsa, hem kraliyet ikametgahı hem de hapishane olarak sarayın geçmişinden sayısız sergi bulacağınız içeriye girin

İtalyan mimar Antonio Contino tarafından tasarlanan ünlü Bridge of Sighs, Doge Sarayı'nı Rio del Palazzo kanalının diğer tarafındaki bir zamanlar hapishaneye bağlar. Bununla birlikte, tarihi köprüyü gerçekten takdir etmek için Ponte Della Paglia'dan daha iyi görülebilir

Bazilika ve Doge Sarayı, yerel olarak Piazza San Marco olarak bilinen San Marco Meydanı'nın doğu ucunda yer almaktadır. 12. yüzyıldan kalma bu meydan hem turistler hem de yerel halk için popüler bir buluşma yeridir ancak çok meşgul olabilir.

Meydanın ortasındaki Campanile di San Marco'daki 99 metre yüksekliğindeki heybetli 12. yüzyıl çan kulesinin tepesine tırmanabilir ve büyüleyici Venedik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca San Marco Meydanı'ndaki bir Rönesans saat kulesi olan Torre dell'Orologio'ya da bir göz atın.

San Marco Meydanı mağazalar, kafeler ve çeşitli müzelerle çevrilidir. Bir fincan kahve spesiyalitesi almak için Venedik'in en ünlü kahvehanelerinden biri olan 18. yüzyıldan kalma Caffé Florian'a uğrayın. Ayrıca yakınlarda Hard Rock Cafe Venice ve Venedik'in ünlü içkisi Bellini'yi deneyebileceğiniz Harry's Bar da bulunmaktadır.

DORSODURO

Venedik'in üniversite bölgesi olan Dorsoduro, Venedik'in merkezindeki altı ana sestieri'den birini oluşturur.

Önde gelen öğrenci nüfusu sayesinde Dorsoduro, Venedik'in diğer semtlerinden daha ucuz ve turist yüklü olma eğilimindedir ve bir dizi uygun fiyatlı lüks otel seçeneği sunar.

Dorsoduro çok sayıda alışveriş ve yemek seçeneği sunarken, ziyaretçiler aynı zamanda bölgenin etkileyici sanat müzelerinden de yararlanmak isteyeceklerdir

Dorsoduro, gece hayatıyla ünlüdür. Venedik bir parti kasabası olmasa da, bu bölgede gece geç saatlere kadar barlar ve kulüpler bulacaksınız.

Bu bölgede bulunan en ilginç müzelerden bazıları Gallerie dell'Accademia, Peggy Guggenheim Collection ve sanatçı Paolo Veronese'nin cinayet suçlamalarından sığındığı ve sanatsal katkılarıyla teşekkür ettiği eski San Sebastiano kilisesidir.

Dorsoduro, San Marco'dan Accademia Köprüsü'nün karşısında yer almaktadır. Canlı bir gece hayatına ve şehrin en ünlü sanat galerilerinden bazılarına sahiptir. Şehir merkezine ve içindeki tüm önemli cazibe merkezlerine çok yakın olan Dorsoduro, Venedik'in kalbinde kalmak isteyenler için idealdir.

Doğuda San Marco'nun ve kuzeyde San Polo'nun cazibe merkezleriyle, otelinize yürüme mesafesinde görülecek ve yapılacak pek çok şeyle çevrili olacaksınız.

Tabii ki, Dorsoduro'nun kendine has pek çok değeri var ve burada kalmanın faydaları yalnızca çevredeki alanlara bağlı değil. Dorsoduro, Venedik'in en ünlü sanat galerisi Gallerie dell' Accademia da dahil olmak üzere Venedik'in başlıca sanat kurumlarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.

Gallerie dell' Accademia, 13. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar uzanan klasik sanat eserlerini sergiler. Venedik sanatının ve modasının çağlar boyunca nasıl değiştiğini detaylı bir şekilde incelemek istiyorsanız, bu mükemmel bir fırsat.

Alternatif olarak, daha çağdaş ve modern sanatı tercih ediyorsanız, Peggy Guggenheim Koleksiyonu zevkinize daha uygun olabilir. Dali ve Picasso gibi ünlü sanatçıların şaheserlerini takdir etmenin yanı sıra, çevre de hayran kalacak. Peggy Guggenheim Koleksiyonu, Büyük Kanal'ın hemen kıyısında, 18. yüzyıldan kalma bir sarayda yer almaktadır.

Daha ileride, Dorsoduro'nun uzak doğu ucunda muhteşem Basilica di Santa Maria Della Salute'yi bulacaksınız. 17. yüzyıla kadar uzanan güzel kubbeli Bazilika, Venedik'in en güzel binalarından biridir. İç mekan da bir o kadar büyüleyici ve evler rönesans ressamı Titian tarafından yapılmış. Venedik’te nerede kalınır ? Sorusuna canlı ve hareketli bir cevap arıyorsanız burası tam size göre.

SAN POLO

San Marco'dan Büyük Kanal'ın tam karşısında yer alan San Polo, Venedik'in en küçük ve aynı zamanda en eski sestiere'lerinden biridir. Tt, Vaporetto'ya kolay erişim ile süper merkezidir. Sestiere San Polo, önemli cazibe merkezlerini olabildiğince çok görmek için iyi konumlanmış bir bölgede kalmak isteyenler için başka bir harika konaklama yeridir.

San Marco'nun merkezi bölgesi kadar kalabalık olmasa da pek çok popüler cazibe merkezine yakın olması, San Polo'yu aileler arasında oldukça popüler kılmaktadır. Daha az koşuşturma ve görülecek yerler arasındaki kısa mesafelerle, çocukları bu alanda güvenli bir şekilde taşımak daha kolaydır

San Polo, özellikle tarihi sokakları ve yapılarıyla ünlüdür. San Polo, ünlü Rialto Köprüsü'nü bulacağınız yerdir. Rialto Köprüsü, Venedik'in en bilinen yerlerinden biridir. 16. yüzyılda inşa edilen köprü, Büyük Kanal'ı geçerek San Polo'yu San Marco'ya bağlayan köprülerin en eskisidir.

Bir yaya köprüsünden daha fazlası olan Rialto Bridge, benzersiz bir alışveriş deneyimi sunuyor. Rialto Köprüsü boyunca uzanan pasajlar ve tezgahlarda mücevherden hediyelik eşyaya kadar çok sayıda ürün satılır. Bir köprü olduğu için oldukça kalabalık oluyor, bu yüzden kalabalıktan hoşlanmıyorsanız pek ideal değil.

Rialto Köprüsü'ndeki dükkanlar, Rialto Pazarı'ndakilerle karıştırılmamalıdır. Geçmişi 11. yüzyıla kadar uzanan Rialto Pazarı, köprüden çok daha eskidir ve şehrin en eski kurumlarından biridir.

Bölgenin merkezinde Campo San Polo halk meydanı bulunur. Meydan, uygun bir buluşma yeri olmasının yanı sıra, genellikle etkinlik mekanı olarak da kullanılıyor. Geçmişi 1400'lere kadar uzanan bu yer, şimdi büyüleyici bir tarihi ortamda konserlere ve sezonluk etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Turistler arasında çok merkezi ve popüler olan San Polo, bazı çarpıcı otellere ev sahipliği yapmaktadır. Çoğu, Büyük Kanal veya yerel tarihi cazibe merkezleri manzaralı odalara sahiptir, ancak böyle bir ayrıcalık için muhtemelen bir prim ödemeniz gerekecektir. Kanaldan daha uzakta birkaç uygun fiyatlı seçenek daha var.

San Polo otel fiyatları San Marco Meydanı çevresindeki otel fiyatlarına nazaran daha ucuzdur.

SANTA CROCE

San Marco'nun yoğun turist kalabalığının tam aksine, Santa Croce çok daha sessiz ve daha çok yerleşim yeridir. Venedik'in merkezindeki başlıca cazibe merkezlerinden uzakta bulunan Santa Croce, dikkate alınması gereken çok daha rahat ve uygun fiyatlı bir seçenek sunuyor.

Santa Croce'deki ilgi çekici yerlerin çoğu, bölgenin doğusunda toplanmıştır. Batı, büyük ölçüde ulaşım terminalleri ve altyapısıdır. Villaggio Eden'e doğru birkaç güzel müze bulacaksınız

Mocenigo Saray-Müzesi, 17. yüzyıldan kalma güzel bir Venedik sarayında antika sanat eserleri ve mobilyaların sergilendiği bir yerdir. Ca' Pesaro Galerisi, çok sayıda modern sanat eseri ve heykel sergisiyle daha çağdaş bir alternatif sunuyor. Yakındaki Doğal Tarih Müzesi, tüm sanat ve kültürden bir mola sunuyor. Büyük Kanal kıyılarında sadece kısa bir yürüyüş mesafesindedir.

Ayrıca San Stae'nin hemen arkasındaki Palazzo Mocenigo ve 9. yüzyıla kadar uzanan San Giacomo dell'Orio kilisesi gibi ilgi çekici yerleri de bulabilirsiniz.

Bölgenin alışveriş ve konukseverliği genellikle Venedik'in tam merkezinde bulduğunuzdan çok daha az lüks ve gösterişlidir. Bunun yerine yerel, aile tarafından işletilen restoran ve kafelerin keyfini çıkarabilirsiniz. Daha rahat bir mola vermek ve yerlilerle kaynaşmak için harika bir yer.

Santa Croce ulaşım sistemlerine çok iyi bağlıdır. Hem Venedik'in ana otobüs terminali hem de limanı burada, yan yana yer almaktadır. Piazzale Roma otogarı ile Venedik'e otobüs veya tekne ile seyahat ediyorsanız, Santa Croce sestieri'de konaklamak size otelinize gidip gelmek için harcadığınız zamandan ve çabadan tasarruf sağlayacaktır.

Venedik'in merkezindeki tren terminali Stazione di Venezia Santa Lucia da Büyük Kanal'ın hemen karşısında yer almaktadır. Tren istasyonundan Santa Croce'ye birkaç köprü bağlanır, bu nedenle istasyondan otelinize sadece kısa bir yürüyüş yapacaksınız.

Venedik’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek daha çok sayıda bölgeden bahsetmek mümkün. Fakat ilk olarak yukarıdaki 4 bölge ile otel arayamaya başlayacak olursanız, aradığınızı çok daha çabuk bulabilirsiniz.