H.HAKKI ÖZSOY / TÜRKELİ GAZETESİ / 03.09.2018



31.08.2018 Cuma gününden başlayan Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Motosiklet Festivali, 3 gün süreyle Afyonumuzun dünya spor çevrelerinde, devletlerinde sesini duyurdu ve de tanıttı.

Dünya’ya Afyon’u tanıttığı gibi, aynı zamanda gelişmeleri yaşayan, gururla izleyen, mutlu olan Türkiye’de de yine Afyon konuşuldu.

Çünkü! Tarihi şehir Afyon kurulduğu günden, günümüze bu çapta Afyon’u tanıtan, anlatan bir olay yaşamadı. Ev yolumuzun üzerinde olmasına zaman, zaman takip etmeye çalıştığımız, bölgede eşi benzeri olmayan, bir alt yapıya sahip spor kompleksimizi de, adet’a dünya çapında bir şampiyonaya ev sahipliği yaparak, festivalle de taçlandırarak gücüne, güç kattı.

Son 3-5 gün içindeki altyapıyı tamamlayıcı çalışmalar derseniz, Belediye Başkanımız Çoban’ın, olağan üstü başarı, idarecilik yeteneği ve iş bitirme kabiliyetini aynen sonuçlarla birlikte gösterdi.

Laf, hayal değil, hayal dahi edilemeyen dosyalarda kalır, olamaz, yapılamaz denilen projeler gerçekleştirildi.

Afyonumuz için otluk, dikenlik, kıraç, hiç bir değerlenme şansı olmayan milyonlarca metre karelik kaymaz kırımda, dünyanın konuştuğu şampiyonlukların alt yapısı oluşturularak, Termal gücüne sahip 5 yıldızlı oteller, coğrafi kavşak, tarih, kültür ne kadar zenginliklerimiz varsa dünyanın gözleri önüne serildi.

Şampiyonluk programının hangi bölümünü seçip yazalım. Yanılırız. Hepsi güzeldi, birbiriyle yarışıyordu. Ve de gelenleri, görenleri, katılımcıları şaşırtıyordu.

Sporun, festival etkinliklerinin tüm gücü sergileniyordu alanda. Klasik araba, motosiklet sergileri, su kayağı, mini golf, FLBBOAD, canlı langırt, motor temsilcileri, takım motosikletleri, malzeme spor için gerekli, ulaşım ve barınma tırları, yerel el sanatları, dünya müzik etkinlikleri, ünlü sanatçılar, folklör etkinlikleri yerli stant açan katılımcılar, adını programdan alıp yazmakta zorlandığımız yabancı spor grupları temsilcileri hepsi, ama hepsi şaşırtıcı bir gücü ve gençlik akımını gösteriyordu.

Neydi o akım? İlimde, teknolojide, sosyal yaşamda, hızla ilerleyen gelişmiş toplumların, dolayısıyla onlara yetişmeye çalışan gelişmekte olan ülkelerin gençlerinin enerjisini gücünü, topluma faydalı değerlendirecek değişimle, gelişimeyle modernize ederek hayata hazırlamak, mutluluk ve başarı alt yapısını oluşturma akımı.

Biraz bizim milli-manevi değerlerimizle örtüşmeyen bölümleri de olan bu akımı, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler çok dikkatli kullanmak, gençlere yaşatmak, özentilerini dengeli uygulamalarla toplumsal mutabakatla götürmek zorunda olduğu gerçeğini, çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

Festivaldi, modernlik şaşkınlıkları, taşkınlıkları tanımlarını bir tarafa bırakarak hukukun üstünlüğü çerçevesinde gençler arasında ortak değerlerle birliği sağlama gerçeğini, güzelliğini yansıtıyordu şampiyona ve Festival.

Yazılacak o kadar çok özellik, güzellik var ki! Köşeler yeterli gelmez. Emeği geçen herkese, özellikle Bakanımız Veysel Eroğlu’na, öncelikli çok büyük başarı gösteren Başkanımız Burhanettin Çoban’a, Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, milletvekillerimize, günü saygılı, ilgili davranışlarıyla renklendiren gençlerimize, ilgililere teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Nedeni gerçek Dünya Afyon’u konuştu...