Kütahya Kültür Sanat Derneği (KÜSAD) öncülüğünde hazırlanan "Kayalar Arasında Bir Medeniyet: Frig" konulu karma resim sergisi, dördüncü durağı olan Eskişehir’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Daha önce Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinde sanat dostlarıyla buluşan ve yoğun ilgi gören sergi, Eskişehir'deki açılışında da büyük beğeni topladı.
Protokol ve Yoğun Katılımla Açıldı
10 Ağustos 2026 tarihinde kapılarını açan serginin açılış törenine protokol ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı. Etkinlikte; Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Kent Konseyi Başkanı Bülent Cebeci, Kütahya Belediyesi temsilcileri, Eskişehir Kültür Sanat Derneği Başkanı Nilüfer Sezer ile çok sayıda davetli ve sanatsever yer aldı.
Frig Vadisi'nin Tarihi Tuvalere Yansıdı
Frig Vadisi'nin köklü tarihi, doğası ve kültürel mirasını tuval üzerine taşıyan eserlerin yer aldığı sergi, ziyaretçilere adeta tarih turu attırdı. Bölgenin eşsiz dokusunu yansıtan tablolar, Eskişehirli sanatseverlerden tam not aldı.
6 Yaşındaki Minik Ressam İlgi Odağı Oldu

Sergide Frig medeniyetinin izleri sergilenirken, duygusal ve renkli anlar da yaşandı. KÜSAD üyesi ressam Sabri Özdemir, Tavşanlı ilçesinden katıldığı sergide eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunarken, en büyük sürprizi 6 yaşındaki kızı ile gerçekleştirdi. İlk kez böylesine büyük çaplı bir karma sergide babasıyla birlikte yer alan minik ressam, organizasyonun en çok ilgi gören ismi haline geldi.
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile küçük sanatçı arasında geçen samimi ve neşeli sohbet, sergiyi ziyaret edenlerin yüzünü güldürdü. Davetliler, minik ressamla hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı.
Ziyaret Bilgileri
Frig medeniyetinin gizemli izlerini Eskişehirli sanatseverlerle buluşturan "Kayalar Arasında Bir Medeniyet: Frig" karma resim sergisi, 16 Ağustos 2026 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Next





