Fenerbahçe yenilmezlik serisi denildiği zaman hem üst üste alınan galibiyetlerin olduğu hem de uzun bir süre boyunca berabere kalarak da elde ettiği büyük başarılar karşımıza çıkar.

Fenerbahçe lig tarihine baktığımızda yenilmezlik serisinin çok uzun olduğunu görmekteyiz. Elbette bunlardan birisi takımın hiç puan kaybetmeden galibiyet aldığı dönemdir. Diğeri ise arada var olan beraberliklerin de bulunduğu sezon olarak dikkat çeker. İşte bunun her detayını öğrenmek adına tıklayınız.

Fenerbahçe Yenilmezlik Serisi Rekoru Hangi Sezon?

Elbette Fenerbahçe yenilmezlik serisi rekoru en fazla merak edilen konuların arasında bulunur ve bu anlamda karşımıza 1963-1964 sezonu çıkar. Bu sezon takım ligde mücadele etmiş olduğu dönem içinde tam 31 maç boyunca yenilmediği için bunun büyük bir önem arz ettiğini ve aynı zamanda rekor olduğunu söylemek gerekiyor.

Fenerbahçe takımının bu sezon içinde göstermiş olduğu bu başarının 64 yılından başlayarak 65 yılına kadar uzanmış olduğunu da unutmadan ekleyelim. Bundan dolayı sarı lacivertli ekip o sezon boyunca büyük bir performans göstermiş. Bu da kayıtlara yenilmezlik serisinin en uzun olduğu sezon olarak dikkat çeker.

Fenerbahçe bu sezon şampiyon olmuştur ve ligin sonunda oluşan puan tablosu ise şöyledir;

· Sarı lacivertli takım o sezon boyunca tam 34 maçta mücadele etmesinin yanı sıra bunların 21 tanesini kazanmasını bilmiştir.

· Fenerbahçe ekibinin 11 kere berabere kaldığını da ekleyelim.

· Bunun yanı sıra 2 maçta sadece yenilmiştir.

· Gol yollarında çok etkili olmasından dolayı rakip kaleye gol atma konusunda bir sorun yaşamamıştır. Bunun sayısının 55 olduğunu görmekteyiz. Kendi kalesinde ise sadece 14 gol görmüştür. Bu aynı zamanda bir rekor olarak dikkat çeker.

· İşte alınmış olan tüm bu sonuçların ardından Fenerbahçe, rakibi Beşiktaş takımının 1 puan önünde sezonu şampiyon olarak tamamlamasını bilmiştir.

Fenerbahçe Yenilmezlik Serisi Rekoru Kadrosu Nasıldır?

Türkiye futbol ligleri kapsamında sarı lacivertli takımın en uzun süren yenilmezlik serisi bellidir. Bu ise 1963 – 1964 sezonunda başlamış ve bir sonraki sezona kadar devam etmiştir. Elbette bu zaman dilimi içinde takımda mücadele etmiş, yani forma giymiş olan isimler merak edilir.

Hazım Cantez, Ali Filibeli, İsmail Alemdaroğlu, Osman Göktan, Özer Kanra, Semih Tüzün, İsmail Kurt, Özcan Köksoy, Atilla Altaş, Mustafa Güven, Ali Okçuoğlu, Şeref Has, Birol Pekel, Aydın Yelken, Hüseyin Yazıcı, Lefter Küçükandonyadis, Selim Soydan, Yüksel Gündüz, Şenol Birol, Tuncay Becedek, Ogün Altıparmak, Nedim Doğan gibi efsanevi isimlerin bulunduğunu görmekteyiz.

Fenerbahçe Yenilmezlik Serisi Diğer Sezon İstatistikleri Nelerdir?

Takımın maçlarını izleme noktasında çok farklı opsiyonların bulunması elbette bu ekibe gönül vermiş olan kişiler için büyük bir kolaylık demektir. Buna göre fenerbahçe maçı canlı izle kaçak olarak bet sitelerinin sayfaları üzerinden gerçekleştirilir. Bu sayfalar yabancı olmasına rağmen tamamen Türkçe tasarlanmışlardır. Bunun yanı sıra gerek üyelik almaya gerekse de para ödemeye gerek kalmadığının altını çizelim. Mobil uyum da her zaman vardır.

Spor kanalları içinde takımın bilgilerine dair birçok paylaşım yapılırken sarı lacivertli ekibin yenilmezlik serisi denildiğinde hemen diğer sezonlara da bakmak gerekiyor. Bunun en bilinen örneği ise 2023 – 2024 sezonu olarak dikkat çeker. Takım çok iyi bir kadro kurmasının ardından lige başlamadan önce Avrupa'da ön eleme müsabakaları oynamıştır. Bunun sonrasında ligin da start alması ile beraber tam 20 maç boyunca üst üste galip gelerek önemli bir rekora imza atmıştır. Daha önce de dediğimiz gibi ilgili seri içinde sadece Türkiye Süper ligi maçları yoktur ve bundan farklı olarak Avrupa müsabakaları da vardır.

Bunun detaylarına hep beraber bakalım; Fenerbahçe takımı sezon henüz başlamadan önce Azerbaycan takımlarından olan Neftchi ile bir hazırlık müsabakasında karşı karşıya gelmiş ve tek golle bunu geçmesini bilmiştir. Ancak bu maçın resmi olmadığının altını net olarak çizelim.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde (UEC) 26 Temmuz tarihinde Zimbru'yu 5-0 yenmesini bilmiştir. Bu sezona başlamadan önce takımın oynamış olduğu ilk resmi maç olarak dikkat çekmesinden ötürü önem arz eder. 1 Ağustos'ta Zimbru'yu deplasmanda 4-0 ile geçen Fenerbahçe takımı böylelikle çok büyük bir moral bulmuştur.

Afyonlu çocuklar badmintonda bölge şampiyonu oldu Afyonlu çocuklar badmintonda bölge şampiyonu oldu

10 Ağustos'ta yine bir Avrupa mücadelesinde Maribor'u 3-1 gibi net bir skorla mağlup etmesini bilmiştir. Bu müsabakanın ikinci ayağı ise deplasmanda oynadı. 17 Ağustos'ta Maribor'u deplasmanda 3-0 yenen Fenerbahçe takımı böylelikle Avrupa kupalarında yoluna devam etti.

21 Ağustos'ta FC Twente'yi 5-1 ve 31 Ağustos'ta FC Twente'yi deplasmanda 1-0 gibi skorlarla geçerek Fenerbahçe takımı bu sayede başarısını sürdürdü. Avrupa maçlarında ise Hem Spartak Trnava hem de Ludogertes gibi takımları mağlup etmesini bildi. Bu galibiyetlerin tümü üst üste alınmasından dolayı büyük bir önem arz eder.

Elbette bu sezon içinde ligin başlamasının ardından Fenerbahçe takımı bir taraftan da burada mücadele etti. Buna göre Samsunspor takımını 2 golle geçti. Bu aynı zamanda Türkiye süper toto liginin ilk müsabakasıydı. Bundan sonraki ikinci lig maçında Ankaragücü takımını tek golle mağlup etmesini bildi. Antalyaspor ile karşı karşıya gelmesinin ardından bu müsabaka ise 3-2 sona erdi.

Sarı lacivertli takım bir hafta sonra deplasmanda Alanyspor ekibini 1 golle yenmesini bildi. İşte bu sırada takımın yenilmezlik unvanı da devam ediyordu. Ardından sırası ile ligde mağlup ettiği takımlara baktığımızda bunlar şöyledir; Başakşehirspor, Rizespor, Kasımpaşaspor, Hatayspor, Pendikspor. Bu serinin bozulmuş olduğu maç ise merak edilirken bunun Trabzonspor ile oynanan müsabaka olduğunu görmekteyiz. Fenerbahçe kendi evinde rakibine 3-2 yenilmiştir. Seri de bunun ardından sona ermiştir.