Kur, enflasyon rekorlar kırarken 'sandık kriterini' gözetip temkinli mesajlar veren ekonomi yönetiminin, seçimden sonra sıkı önlemlere başvuracağı görüşü ağırlık kazanıyor.

Uzmanlar, ekonomist Şimşek'in 'maliyeci' şapkasıyla vergilere yöneleceğini, bu kapsamda da kira gelirinden cepten yapılan havaleye kadar vatandaşa 'beyan edilmemiş vergi' cezaları yağacağını belirtiyor.

Ekonomideki darboğaz, tutulamayan enflasyon ve döviz nedeniyle daha da büyürken milyonları fakirleştiren döngü yerel seçim öncesi en ileri seviyeye ulaştı. Sandık sonrası acı reçetenin vatandaşın önüne konulacağına dönük öngörüler sıklıkla dillendirilmeye başlandı. Hükümet kanadından ise itidalli mesajlar verildi. Hazine Bakanı Mehmet Şimşek 'Seçimden sonra vergi oranlarında herhangi bir düzenleme yapılmayacak' taahhüdünde bulundu.

'HAZİNE BAKANLIĞI ESKİ DEFTERLERİ AÇTI, İNCELEMEYE BAŞLADI'

Ancak uzmanlar, ekonomik tablonun yalnız sert sıkılaştırmalarla toparlanabileceğini belirtti. '31 Mart'tan sonra eski defterler açılacak' değerlendirmeleri yapıldı. Bu noktada ise Maliye Bakanlığı, kira geliri, ev alım satım geliri, cep telefonundan 'diğer' seçeneğiyle gönderilen havale gibi her alanı mercek altına aldı. Eksik beyan durumunda vatandaşa vergi cezaları kesilebileceği dile getirildi. Bu yolla bütçedeki vergi gelirlerinin payının artırılacağı kaydedildi.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Kaynak: Karar Gazetesi