Bugün, gün içerisinde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in Afyonkarahisar’da umreden dönen 67 vatandaşın 14 günlük karantina sürecini evlerinde tamamlayacaklarına dair sözleri büyük yankı uyandırdı.



Ülke genelinde, umreden dönen binlerce vatandaşın, öğrenci yurtlarında 14 günlük karantinaya alınmasına rağmen Afyon'a dönen 67 vatandaşın evlerine gönderilmesi ve karantina süreçlerini evlerinde tamamlamalarını açıklanmasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi.



Bu konuda, sosyal medya üzerinden yapılan yorumlardan bazıları şöyle:



"Diğer iller binlerce kişiyi karantinaya aldı. Biz 67 kişiyi alamadık. Mehmet Zeybek Afyonun halkını tanımıyor heralde. Hiç evde karantinada dururlar mı!(Twitetr)"



"Evet evde karantinaya kendilerini alacapına inanmıyorum görün yemekler mevlutlar çok huzursuzum. (Twitter)"



"Diğer illerde gelenler karantinaya alınırken Afyonda neden evlerine gönderildi? (Twitter)"



"bu 67 kişi gerçekten evlerinde mi tamamlayacak bu süreci? Tabiki hayır yakınları, ziyaretçileri olacak! Diğer umreciler karantinaya alınırken göz göre göre bunu yapmak halk sağlığına tehdittir. (Twitter)"



"

Aklınızı başınıza alın. Vaka sayısı 47 oldu ve yenilerin tamamı yabancı ülkelerden gelenler. Biran önce bu insanlar ve yakınları hepsi bir arada karantinaya alınsınlar. Yoksa çok yakın zamanda tüm ülke karantinaya alınacak. (Afyonhaber Yorum)"



"Herşeyden önce bu açıklamayı valinin yapması lazım.67 kişiyi karantina edecek devletin gücü yokmu ki bu insanları hayatın ićine salıyorsunuz.cemaat yurtları boş diğer yurtlarda olabilir yada kamu misafirhanelerı. Büyük yanlış. (Afyonhaber Yoru)"