Emirdağspor’un lig’den çekildiğine dair çıkan haberler spor kamuoyunda endişeyle takip edilirken eski kulüp başkanı Erdal Pamuk böyle bir açıklama yapılmadığını, bizzat lisans işlemleriyle kendisinin ilgilendiğini ve lige katılmamalarının söz konusu dahi olmadığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde bazı internet siteleri ve gazetelerin spor sayfalarında çıkan haberlere göre Emirdağspor’da maddi destek bulunamadığı ve BAL’dan çekildiği duyurulmuştu. Bu tür haberlerin asılsız olduğunu bildiren eski kulüp başkanı Erdal Pamuk bazı sıkıntılar yaşansa da böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını, futbolculara transfer ücretleriyle birlikte TFF’ye yatırılması gereken paranın ödendiğini, lisans işlemleriyle de bizzat kendisinin ilgilendiğini belirtti.
Erdal Pamuk Gazete3’e verdiği demeçte sezonun başlamasına sayılı günler kala Emirdağspor kulübü hakkında çıkan bu tür olumsuz haberlerin kendilerini ve taraftarları derinden üzdüğünü, bazı sıkıntılar yaşansa da lige katılmama gibi bir düşüncelerinin asla olmayacağını ifade etti. Eski kulüp başkanı Erdal Pamuk açıklamasında ” sıkıntılı bir kongre sürecinden geçmiş olsak da, Emirdağspor toparlandı ve her zaman olduğu gibi iddialı bir şekilde lige hazırlandı. Futbolcu transferleriyle bizzat kendim ilgileniyorum. Futbolcu kardeşlerimizin transfer ücretlerini ödedik. TFF’ye yatırılması gereken parayı da temin ederek lisans işlemlerine başladık. Bizzat kendim bu gece saat 03:00’te Antalya’ya giderek TFF Bölge Müdürlüğünde lisans işlemlerini tamamlayacağım. Hafta sonu Emirdağspor kendi evinde aslanlar gibi sahaya çıkarak rakibi Manisa İl Özel İdarespor’u yenmek için mücadelesini ortaya koyacak ” dedi