Emekli ve memura enflasyon zammı! Enflasyon rakamlarının ardından netleşti

Kasım enflasyonunun açıklanmasının ardından emekli ve memurlara ödenecek fark da netleşmeye başladı. Kasım ayı verilerine göre, memur ve memur emeklileri yüzde 7.47 enflasyon farkı zammı hakkı kazandı. Kesin rakam aralık enflasyonuyla belirlenecek olsa da, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 5 toplu sözleşme zammı ile yüzde 12.5'i bulacak.

 Kasım enflasyonuyla memur ve emekliler için enflasyon farkı da hesaplanmaya başlandı. Son beş aylık enflasyon yüzde 10.48 oldu. % 7.47'lik enflasyon farkı zammı oluştu

 Dün Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatları kasımda yıllık yüzde 21.31 arttı. Aylık artış ise yüzde 3.51 oldu. Kasım enflasyonuyla birlikte hazirandan bu yana 5 aylık enflasyon yüzde 10.48 olarak gerçekleşti.

 Kasım ayı verilerine göre, memur ve memur emeklileri yüzde 7.47 enflasyon farkı zammı hakkı kazandı. Kesin rakam aralık enflasyonuyla belirlenecek olsa da, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 5 toplu sözleşme zammı ile yüzde 12.5'i bulacak.

 Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta netleşmişti. Toplu sözleşmeye göre memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarında gelecek yıl 5+7, 2023 yılında da yüzde 8+6 olmak üzere iki yıl boyunca toplamda yüzde 28.62 artış yaşanacak.