Sosyal medyada gündem olan paylaşımlar sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Habertürk’ün canlı yayınına katıldı.

Elektrik faturalarına yansıtılan yüzde 125'lik zam sonrası dün binlerce kişi sosyal medya hesaplarından faturalarını paylaştı.

Sosyal medyada paylaşımlarında, bakanlığın belirlediği 150 kilovat saatlik kritik tüketim sınırının altında hiçbir fatura gözlemlenmezken, en düşük fatura tutarının 300 lira olduğu gözlemlendi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine değişikliğe gidebileceklerinin sinyalini veren Dönmez, "Zaman içerisinde ihtiyaç tabii ki güncellenebilir” dedi.

Konutlarda kullanılan elektriğe yılbaşında yüzde 50 ile yüzde 125 arasında zam yapılmasıyla birlikte binlerce kişi dün sosyal medyada yeni gelen elektrik faturalarını paylaştı. Aylık 150 kilovat saatlik tüketim sınırının altında neredeyse hiç fatura yoktu, en az fatura tutarı da 300 TL idi.

Sosyal medyada gündem olan bu paylaşımlar sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Habertürk’ün canlı yayınına katıldı. Dönmez “Bu yıl içerisinde verileri alacağız. Vatandaşımızın 150 kilovat saatin altında kalan tüketimleri ne kadar? Kaç hane altında kalmış, kaç hane bu verilerin üzerine çıkmış. Hakikaten ihtiyaç varsa miktar değişikliğine gidebiliriz. İlk aydayız şimdi. Şubat’ta uygulamanın ilk etkilerini ve sonuçlarını almış olacağız. Zaman içerisinde ihtiyaç tabii ki güncellenebilir” dedi.