Cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez konuştu! Ela Rümeysa Cebeci'den dikkat çeken paylaşım
Uyuşturucu soruşturması kapsamında yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra ev hapsi şartıyla tahliye edilen sunucu Ela Rümeysa Cebeci, sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından yaptığı uzun paylaşımda cezaevinde yaşadığı süreci anlatan Cebeci, en büyük mücadelesinin demir parmaklıklarla değil, kendi nefsiyle olduğunu söyledi.
"İçeride tutamadıklarım" başlıklı mesaj yayımladı
Yargı süreci devam eden ve nisan ayında ev hapsi kararıyla tahliye edilen Ela Rümeysa Cebeci, sosyal medya hesabından "İçeride tutamadıklarım" başlıklı bir açıklama yayımladı.
Paylaşımında hukuki sürece ilişkin ayrıntılara girmeyen Cebeci, cezaevinde geçirdiği günlerin kendisinde bıraktığı izleri anlattı. Özellikle insanın karakteri, vicdanı ve iradesi üzerine düşüncelerini paylaşan Cebeci, yaşadığı sürecin kendisi için önemli bir iç muhasebe dönemi olduğunu ifade etti.
"Karakter büyük kararlarla değil, küçük tavizlerle aşınır"
Cebeci, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"İçeride en çok şunu düşündüm; nefis insanı bir anda yenmez. Önce doğrularını tartıştırır, sonra ilkelerini esnetmeye çalışır. Her tavize makul bir gerekçe bulur. İnsan doğrularından milim milim uzaklaşır. Çünkü karakter büyük kararlarla değil, küçük tavizlerle aşınır."
Cezaevi sürecinde kendi hatalarıyla ve eksikleriyle yüzleştiğini belirten Cebeci, yaşadığı acının kendisini yeniden inşa etme fırsatı sunduğunu dile getirdi. Ünlü düşünürler Viktor Frankl ve Friedrich Nietzsche'nin sözlerine de yer veren Cebeci, gerçek özgürlüğün zor şartlarda bile vicdanını ve ahlakını koruyabilmek olduğunu vurguladı.

Ela Rümeysa Cebeci kimdir?
Ela Rümeysa Cebeci, televizyon ve medya sektöründe sunucu ve spiker olarak görev yaptı. Bir dönem Habertürk TV ekranlarında haber sunuculuğu yapan Cebeci, özellikle gündem programları ve haber bültenlerindeki performansıyla tanındı. 2025 yılının sonlarında başlatılan geniş kapsamlı uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla kamuoyunun gündemine geldi.
Ne olmuştu?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile birlikte kanalda çalışan çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Soruşturma kapsamında Ela Rümeysa Cebeci de "uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak, kullanmak ve kullanılmasına imkan sağlamak" iddialarıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Yaklaşık dört ay cezaevinde kalan Cebeci, soruşturma sırasında ek ifade vermek üzere savcılığa çıkarılmış, işlemlerinin ardından yeniden cezaevine gönderilmişti.
Nisan ayında mahkeme tarafından hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verilerek tahliye edilen Cebeci'nin soruşturma kapsamındaki yargı süreci ise devam ediyor.
Soruşturma sırasında Cebeci'nin "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlandığı yönünde çeşitli iddialar kamuoyuna yansırken, bu konuda resmi makamlar tarafından doğrulanmış kesinleşmiş bir açıklama yapılmadı.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında ilerleyen süreçte farklı isimler hakkında da gözaltı, tutuklama ve mal varlığına el koyma kararları verilmiş, soruşturmanın kapsamı genişletilmişti.
Next





